Konya Tren Garı'nda sona gelindi

Konya Tren Garı'nda sona gelindi

Konya – Ankara arası Hızlı Tren seferleri için geri sayım sürüyor. Test sürüşlerinde son aşamaya gelinirken, Konya Garında da çalışmalar tamamlanmak üzere

Demir Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte gardaki çalışmaları inceleyen Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman bu ay sonunda seferleri başlatmayı planladıklarını söyledi.
 
Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, 3 Haziran’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Konya mitingine hızlı trenle getirebilmek için Yüksek Hızlı Tren hattındaki test sürüşü çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta test treni Piri Reis ile Konya’ya gelen Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman gece yine Konya’daydı ve garda incelemelerde bulundu.

Çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgi alan Karaman, hızlı trenin gara da girmeye başlayacağını söyledi. Karaman "Bildiğiniz gibi biz geceleri sürekli denemeler yapıyoruz. Şu anda bir aksama gözükmüyor. Bu gar binası yüzünden tren buraya giremedi. Yarından itibaren inşallah buraya da gireceğiz. Ay sonuna kadar tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 
 
Süleyman Karaman, ay sonunda seferlerin başlamasını planladıklarını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da 3 Haziran’daki Konya mitingine hızlı trenle gelmesinin hedeflendiğini ifade eden Süleyman Karaman’a Demir Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay da eşlik etti. Yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade ederek projenin önemine vurgu yapan Atalay "Bu ülke için çok önemli... Biz geçmişte, dünyadaki değişik bölgelerde, bu hızlı trenleri görüp kıskanıyorduk, özeniyorduk. Şimdi Cenab'ı Allah'a şükretmek lazım. Yapanlara teşekkür etmek lazım" dedi.