Konya TEKNOFEST'te 2 takımla ilk 3'e girdi

Konya TEKNOFEST'te 2 takımla ilk 3'e girdi

Teknofest 2020’de iki Konya takımı dereceye girdi. Meram İmam Hatip Ortaokulu Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda 2'inci olurken, NEÜ CFD takımı 3'üncü oldu. Konya Bilim Merkezi gönüllüsü Eyyüp Sevim ise Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye 2'ncisi oldu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te gerçekleştirilen 'TEKNOFEST 2020' tamamlandı.

Konya'dan Teknofest 2020'ye katılan takımlar göz doldururken Meram İmam Hatip Ortaokulu bin 865 projeyi geride bırakarak Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda 2'nci oldu.

bilim-kurdu.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Geleceğin bilim adamları, Meram'ın bilim kurtları. 1865 projeyi geride bırakarak #TEKNOFEST2020 Eğitim Teknolojileri yarışmasında 2'nci olan ve bizleri gururlandıran Bilim Kurdu projemizin öğrencilerini canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

NEU-CFD takımı Türkiye 3'üncüsü

Necmettin Erbakan Üniversitesi NEU-CFD takımı ise Teknofest 2020 Jet Motor Tasarım Yarışması’nda 147 takım arasından Türkiye 3’ncüsü oldu.

neu.jpg

Necmettin Erbakan Üniversitesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Takım danışmanı Dr. Mehmet Numan Kaya, takım kaptanı Arş. Gör. Rıza Büyükzeren ve takım üyeleri Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Abdou Idı Abbas, Ali Rıza Kök, Hatice Gülberk Manav ve Mehmet Berk Azdural’ı tebrik ederiz" denildi.

sevimmm.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Konyamıza bir gurur daha yaşatan Necmettin Erbakan Üniversitemizden öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. #MilliTeknolojiHamlesi kapsamında gençlerimize desteklerinden dolayı Rektörümüz Cem Zorlu ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Bilim Merkezi gönüllüsü Türkiye 2'ncisi

Konya Bilim Merkezi'nin gönüllü çalışanı Eyyüp Sevim, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Eğitim kategorisinde Türkiye geneli 2'ncilik ödülü kazandı.

sev.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.