Konya Teknik Üniversitesi TEKNOFEST 2021'de de iddialı

Konya Teknik Üniversitesi TEKNOFEST 2021'de de iddialı

Konya Teknik Üniversitesi, TEKNOFEST’2021 yarışmalarına iddialı projeler ile hazırlanıyor. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, "Ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlamaya devam etmeyi ve bu sürece katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021’de (TEKNOFEST) ilk kez akademik paydaş olarak yer alacak olan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji yarışmalarına iddialı projeler ile hazırlanıyor. TEKNOFEST sürecini oldukça önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlamaya devam etmeyi ve bu sürece katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

ktun-teknofest2021-yarislarina-iddiali-projeler-ile-hazirlaniyor-1.jpeg

KTÜN TEKNOFEST Koordinatörü Doç. Dr. Akif Durdu moderatörlüğünde ‘KTÜN TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı’nın ilki online olarak takım danışmanlarının katılımıyla gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in de katıldığı toplantıda TEKNOFEST süreci, Konya Teknik Üniversitesi adına katılacak takımların durumu, yarışmalarla ilgili beklentiler hakkında değerlendirmede bulunuldu.

Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan TEKNOFEST’te 21 kategoride yarışmayı planlayan Konya Teknik Üniversitesi, sürece titizlikle ve iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

ktun-teknofest2021-yarislarina-iddiali-projeler-ile-hazirlaniyor-2.jpg

TEKNOFEST’2021 sürecine iddialı hazırlandıklarını ifade eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Geçtiğimiz yıllarda üniversitemiz adına katılan takımlarımız TEKNOFEST’te önemli başarılara imza atarak bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Ülkemizin geleceğine ve gençlerimizin yarınlarına katkı sağlayacak bu tür yarışmalarda yer almayı üniversite olarak oldukça önemsiyoruz. Tabi bu yıl bizim için çok daha önemli. Çünkü bu derece prestijli bir platformun akademik paydaşı olarak sürece dahil olduk. Üreten bir Türkiye olma hedefiyle yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ve başarılı öğretim elemanlarımızla ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda, TEKNOFEST 2021’de mücadele edecek olan öğrenci takımlarımızı, yarışmaya bireysel katılım sağlayan öğrencilerimiz ve akademik danışmanlarımızın Konya Teknik Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.

Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla yürütülecek yarışmalara ilişkin bilgilendirici sunum gerçekleştiren Konya Teknik Üniversitesi TEKNOFEST Koordinatörü Doç. Dr. Akif Durdu ise, “TEKNOFEST ile Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine hizmet edecek sürdürülebilir çalışmalar yapmak, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak, öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak ve onlara vizyon kazandırmak istiyoruz. Bu süreçte takımlarımızın, iyi şekilde hazırlanması, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve takımlar arasında diyalogun artırılması oldukça önemli. Takım danışmanlarımızla diyalogumuzu sıkı tutarak süreci birlikte yürütmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yarışmalardaki iddiamızı attırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

ktun-teknofest2021-yarislarina-iddiali-projeler-ile-hazirlaniyor-1.jpg

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ilk kez düzenlenecek.

TEKNOFEST’2021 Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşlarının katkılarıyla 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’na gerçekleştirilecek. Yarışmalara Son başvuru ise 28 Şubat 2021.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum