Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Özçelik'ten genç mühendislere önemli tavsiyeler!

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Özçelik'ten genç mühendislere önemli tavsiyeler!

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını verdi. Rektör Özçelik, "Görev ve sorumluluk bilincinden asla ama asla ödün vermeyin, kendiniz ve milletiniz için var gücünüzle çalışın" dedi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. Mezuniyet töreninde diplomalarını alan genç mühendislere seslenen KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, "Sahip olduğunuz görev ve sorumluluk bilincinden asla ama asla ödün vermeyin, kendiniz ve milletiniz için var gücünüzle çalışın. Sizler geleceğimizin mühendislerisiniz hayal gücünüzü geliştirmek için kendinizi sürekli yenilemeniz gerekmektedir bunu asla ihmal etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇATISI ALTINDA İLK MEZUNLARINI VERDİ

Konya Teknik Üniversitesi yarım asırlık akademik geçmişiyle, bu zamana kadar binlerce mezun veren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bilindiği gibi 2018 yılında ayrılarak yeni bir üniversite oldu. Teknik bir üniversite olarak araştırmacı, üreten ve gelişimin öncüsü olma yolunda çalışmalarını artırarak devam ettiren Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerini mezun ederek Konya Teknik Üniversitesi çatısı altında ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende ailelerin gurur dolu bakışları altında belgelerini alan öğrencilerin mezuniyet sevinci görülmeye değerdi. Törende dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi.

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-7.jpg

KTÜN BÖLGENİN İLK VE TEK TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi çatısı altında öğretime başlayan öğrencilerin ilk mezuniyetleri olması sebebiyle yapılan töreni oldukça önemsediklerini belirterek, “Üniversitemiz, kurulduğu günden buyana yeni atılımlar, yeni fırsatlar ve yeni başarılarla, gelişime öncülük edecek güçtedir. Bölgenin ilk ve tek teknik üniversitesi olarak 'Gelişimin Öncüsü' sloganıyla bilim ve teknolojiyi üreten; toplumun kalkınması ve refahı için insan ve çevre odaklı çözümler sunan; bir 'Araştırma Üniversitesi' olma vizyonu ve hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

REKTÖR ÖZÇELİK'TEN GENÇ MÜHENDİSLERE ALTIN TAVSİYELER

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, öğrencilere seslenerek meslek hayatlarına ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

Özçelik şunları söyledi:

  • Biliyorum ki bugün Anadolu’nun ortasında Selçuklu Devleti’nin başkenti sayısız bilim adamı yetiştirmiş, bilim ve kültür merkezi Konya’da öğretim hayatınızı tamamlayıp mesleğinize adım atmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Bu bizler içinde büyük bir gurur kaynağıdır.
  • Burada aldığınız çağdaş, modern ve idealist donanımla her biriniz önce kendiniz sonra aileniz ve son olarak ülkeniz için birer umut ışığısınız. Şimdi öğrendiklerinizi hayata geçirme zamanı. İnanıyorum ki bilimin ışığında gittiğiniz her yerde faydalı işlere imza atacaksınız.
  • Zorluklar karşında asla pes etmeyin. Kendinizi geliştirerek üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir zorluk yok. Ayrıca hayatınız boyunca insanlığın temel değerlerinden ayrılmayın, ilkelerinizden taviz vermeyin.
  • Sahip olduğunuz görev ve sorumluluk bilincinden asla ama asla ödün vermeyin, kendiniz ve milletiniz için var gücünüzle çalışın.
  • Sizler geleceğimizin mühendislerisiniz hayal gücünüzü geliştirmek için kendinizi sürekli yenilemeniz gerekmektedir bunu asla ihmal etmeyin.
  • Bizler eğitim-öğretim hayatınız boyunca nasıl yanınızdaysak meslek hayatınız boyunca da her zaman yanınızda ve destekçiniz olmaya devam edeceğiz..

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-8.jpg

"YENİ MEZUNLARIMIZI GURURLA, GÜVENLE VE HEYECANLA UĞURLUYORUZ"

Rektör Yardımcısı aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy ise mezunlara hitaben: “Aldığınız temel eğitim, hedefinize ulaşmak için klavuzunuz olacaktır. Sizlerden başarılı olmanızı ve ülkemize faydalı işler yapmanızı bekliyoruz. Yeni mezunlarımızı gururla, güvenle ve heyecanla uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-13.jpg

TÖRENİN EN COŞKULU ÂNI

Konuşmaların ardından mezunlarımız, keplerini havaya fırlatarak törenin en coşkulu ânını yaşadılar. Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencileri aileleri mezunların bu sevincine ortak oldular.

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-5.jpg

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-2.jpgkonya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-9.jpg

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-10.jpg

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-11.jpg

konya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-12.jpgkonya-teknik-universitesinde-mezuniyet-sevinci-14.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.