Konya tarihine ışık tutacak iki yeni eser! Meram Şehrengizi ve Vadi-i Meram yayında

Konya tarihine ışık tutacak iki yeni eser! Meram Şehrengizi ve Vadi-i Meram yayında

Konya'nın Meram Belediyesi kültür yayınlarına 2 yeni eser daha kazandırıldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Meram Şehrengizi’ ve ‘Vadi-i Meram’ isimli yayınların, okuyucuları Meram’ın kadim geçmişine götüreceğini söyledi

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi kültür yayınlarına 2 yeni eser daha kazandırıldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Meram Şehrengizi’ ve ‘Vadi-i Meram’ isimli yayınların, okuyucuları Meram’ın kadim geçmişine götüreceğini kaydetti.

Meram Belediyesi, kültürel belediyecilik alanında yeni çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Meram’ın geçmişine ışık tutacak, Doç. Dr. Muammer Ulutürk’ün kaleme aldığı ‘Meram Şehrengizi’ ve ‘Vadi-i Meram’ isimli kitaplar kamuoyuna sunuldu.

“İKİ YENİ KİTABIMIZI KÜLTÜREL YAYINLARIMIZA KAZANDIRDIK”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, milletleri yaşatan önemli unsurların tarihi ve kültürü olduğuna dikkat çekerek, “Eğer Meram gibi geçmişten bir çığ gibi kopup gelen bir toprağa aitseniz, düş nerede başlar, gerçek nerede biter karıştırmanız her zaman mümkündür. Çünkü Meram, bu toprağı yoğuran düşle gerçek arası bir yaşamın adıdır. Bir tandır ekmeğinin kaç bin yıllık öyküsüdür. Pekmez kazanlarındaki köpüklerin şifaya sebil edilmesidir. Meram Çayı’ndan boz bulanık akan gazel sularının esrik türküsüdür. Çayırbağı, Dutlu ve Mukbil sularının yeşile duyduğu özlem gibidir Meram’daki yaşam. Bizler de Meram Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bu güzellikleri anımsaması, hafızalarında yeniden canlanması için iki yeni kitabımızı kültürel yayınlarımızın arasına aldık” şeklinde konuştu.

“ESKİ MERAM’I HAFIZALARA RESMEDECEK”

Kavuş, ‘Meram Şehrengizi’ ve ‘Vadi-i Meram’ kitapları hakkında bilgi verirken, “Doç. Dr. Muammer Ulutürk hocamız tarafından kaleme alınan yeni kültürel yayınlarımız, baskı sürecinin ardından hemşehrilerimizle buluşmaya hazır. Bu yayınlarda Meramlı hemşehrilerimiz, kendini bulacak. Yaşadığı bölgenin geçmiş dönemlerdeki halini hafızalarına resmedecek. Bu güzel eserlere ulaşmak isteyen hemşehrilerimiz, Belediye Hizmet Binamızda, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzden ücretsiz olarak temin edebilecek. Yayınlarımız, inşallah uzun yıllar Bizim Meram’ın kültür ve yaşamına hizmet edecek. Hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.