Konya tarihi Zazadın Han'da geleceğe mektup!

Konya tarihi Zazadın Han'da geleceğe mektup!

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Zazadın Han'da pencere söve boşluğunda şişe içerisine konulmuş 30 kuruş para ve geleceğe mektup bulundu

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Zazadın Han'da 2019-2020 restorasyonu sırasında ustalar tarafından 4 Aralık 2007 tarihli bir mektup ve 30 kuruş para bulundu.
Ecdattan esinlenen örnek davranış sergileyen Beyşehirli şantiye şefi Mustafa Kayaalp ve Yavuz Fazlıoğlu'nun bu hareketi büyük hayranlık oluşturdu.

zazaa.jpg

Selçuklu Belediyesinin 2007 yılındaki restorasyonunda çalışan Beyşehirli şantiye şefi Mustafa Kayaalp ve Yavuz Fazlıoğlu 04 Aralık 2007 tarihli bir mektup yazıp mektubu pencere sövesinin boşluğuna pet şişe içinde koyup içine 30 kuruş para bıraktı.

zaaa.jpg

Restorasyon çalışmasında tesadüf eseri ustaların çalışma esnasında bulunan mektupta, "Bu eserin ilk onarımında şantiye şefi olarak görev yaptım. Ben bu eserin yeniden kazanılmasında emeği geçen bütün çalışanlarıma ve bu eserin nesiller boyu ayakta kalması için uğraşacak tüm insanlığa Allah’tan kolaylıklar diliyorum" diye bir not bırakarak geleceğe mektup ve para bırakarak iyi dilek ve temennilerde bulunarak ecdadımızın yaptığı gibi tarihe not düşmüş oldu.

zaza.jpgzaaaaaaaaa.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.