Konya Tabip Odası Başkanı Çetin'den 'kanser' uyarısı

Konya Tabip Odası Başkanı Çetin'den 'kanser' uyarısı

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin '4 Şubat Dünya Kanser Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, kanserin dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada geldiğini söyledi

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin '4 Şubat Dünya Kanser Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, kanserin dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada geldiğini belirterek, "4 Şubat Dünya Kanser Günü, kansere ilişkin farkındalığı ve bilinçlenmeyi arttırmak için ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinlikler yapılan, tüm toplumların kanserle mücadeleye davet edildiği önemli bir gündür" dedi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 yıldan beri koronavirüs salgını ile mücadele güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu salgının yanında maalesef kanser de mücadele edilen hastalıkların başında geliyor. Bilindiği üzere kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir.

Kanser tanısı almak kişide yoğun sıkıntıya neden olur. Ama bu durum kesinlikle umutsuzluğa dönüşmemelidir. Erken teşhisin çok önemli olduğu bu hastalıkla mücadelede, Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın yaptığı bilinçlendirme çalışmalarıyla, tarama programları ve erken tanı hizmetlerinin önemi her geçen yıl artıyor. Ülkemizin en eski ve en köklü kanser sivil örgütü olan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu da kanserle mücadelede doğruların herkese ulaşmasını sağlamak, erken teşhis ve yaşam kalitesinin artmasına dikkat çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kanserin meydana getirdiği ruhsal sonuçları, bunları tanıma ve tedavi etme süreçleri önemlidir. Kanserin ruhsal ve toplumsal yönleri göz ardı edilmemesi gerekir. Kanser sadece bu hastalığa yakalanan bireyi değil tüm ailesini ve yakınlarını derinden etkileyen bir durum olarak değerlendirilmeli ve ona göre bir mücadele yaklaşımı geliştirilmelidir.

Unutmayalım ki tüm hastalıklara karşı olduğu gibi kansere karşı tedbirli olmak, erken adım atmak bizim elimizdedir. Yeter ki umutsuzluğa düşmeyip, mücadeleye devam edelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.