Konya son yılların en soğuk gününü yaşayacak! Eksi 14 geliyor

Konya son yılların en soğuk gününü yaşayacak! Eksi 14 geliyor

Meteoroloji gelen yoğun yağış kütleleri öncesinde uyarılarını yaptı. Yurdun kuzeybatısından gelen kar kütleleri yarına kadar Konya'da etkisini gösterecek. Haftasonu ve önümüzdeki haftaiçinde hava yine çok soğuk olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR KUZEYBATIDAN GELİYOR

Yağışların, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Trakya kesiminde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise güney ve güneybatı zamanla Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/ sa) olarak esmesi bekleniyor.

konya-soguk.jpg

KONYA'YA KAR YARIN GELİYOR! DONACAĞIZ!

Meteroloji haritalarına göre kuzeybatı yönünden yani Balkanlar üzerinden ülkeye giriş yapan kar kütlelerinin Cumartesi gününden itibaren Konya'da etkisini göstermesi bekleniyor. Cumartesi 2 ila 6 derece arasında seyredecek hava sıcaklığı Pazar günü eksi 6 derece, Pazartesi günü ise eksi 14 dereceyle rekor soğuk seviyeye gerileyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.