Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Bakü petrollerine göz diken Ermenistan'ı kınadı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Bakü petrollerine göz diken Ermenistan'ı kınadı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılara sessiz kalmadı: Dağlık Karabağ problemi devam ederken, bu kez Bakü petrollerine göz diken ve kardeş ülke Azerbaycan’a saldırı başlatan Ermenistan’ı telin ediyoruz.

Müslümanlara karşı dünyanın her yerinde devam eden baskı, şiddet, terör ve katliamlara her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılara tepki gösteren Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yayınladığı yazılı açıklama ile Ermenistan’ı kınadı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun açıklaması şöyle: Bu olayların en son halkası bugün Ermeniler üzerinden planlanmış görünüyor. 28 yıldır işgal altında tutarak, bir milyon kardeşimizi mülteci durumuna düşürdükleri Dağlık Karabağ problemi devam ederken, bu kez Bakü petrollerine göz diken ve kardeş ülke Azerbaycan’a saldırı başlatan Ermenistan’ı telin ediyoruz.

Ayrıca işgal ve saldırılara sessiz kalarak ya da kışkırtarak destek veren ülkeleri de kınıyoruz. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen uluslararası hukuk ihlallerine göz yuman küresel sistem varlık sebebini gayri meşru hale getirmeye devam etmektedir.

Azerbaycan, Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan, Libya, Suriye, Yemen, Filistin, Kırım, Afganistan ve Irak gibi bölgelerde yürüttükleri operasyonların birbirlerinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Hepsinin belli merkezlerden ve yine belli mihraklar eliyle karıştırılmasına kadar uzanan maksatlı eylemlerin farkındayız.

Çok şükür ki, Azeri kardeşlerimiz güçlü bir mukavemet göstererek, başarılı bir geri püskürtme harekâtı yürütüyorlar. Türkiye’nin bu dönemde, Azerbaycan’a vermiş olduğu maddi ve manevi desteğin devamını ve esaret altındaki Azeri topraklarının bir an önce hürriyetine kavuşmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet dilerken, tüm Müslümanları bu tür saldırılara karşı bilinçlenmeye ve kardeşlerine dua yoluyla da olsa destek olmaya davet ediyoruz.

Etiketler :