Konya semalarında ne zaman görüleceği belli oldu

Konya semalarında ne zaman görüleceği belli oldu

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Bartın Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Milli Muharip Uçak Kaan'ın yıl sonunda uçacağını duyurdu.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Bartın Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Milli Muharip Uçak Kaan'ın yıl sonunda uçacağını duyurdu. Kotil, Kaan'ın Türkiye'nin stratejik aseti olduğunu ve yüzde 100 yerli olacağını söyledi.

Kotil, konuşmasında, Kaan'ın üretimi için 1500 mühendisin çalıştığını belirterek, "Kaan'da kaç mühendis çalışıyor biliyor musunuz? Bin 500 mühendis var. 60 mühendis ile başlamıştık. 1500 tane, Türkiye'nin en zeki, süper delilerini bir arada tutmak, öyle 5 yıl, kolay değil. Zorluklar bunlar aslında. Büyük iş yapmak istiyorsan, ısrar etmek, direnmek, zorlukları karşılamaktır" ifadelerini kullandı.

Kotil, Kaan'ın şuanda motoru ve fırlatma koltuğunun yerli olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bunun bir motoru, pilot fırlatma koltuğu yurt dışından. Gerisi yerli ve milli. TR Motor, bize söz verdi. 2028'te motoru verecek, bunun içerisine takacağız. O da halloldu. Fırlatma koltuğunu da TUSAŞ olarak hallediyoruz. Yüzde yüz yerli."

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Kaan için tarih verdi

Kotil, Kaan'ın ne olduğunu tüm dünyanın görebilmesi için başarılı bir şekilde uçurmaya çalıştıklarına anlatarak, "Bu Kaan, Türkiye'nin yüzünü değiştirecek. Dua edin, biz de uçurmaya çalıyoruz. İnşallah, ikinci yüzyılın ilk aylarında uçurma gayreti içerisindeyiz. Bütün dünyanın ne olduğunu görmesi için uçması gerekiyor. Ve uçuyor. Çok yakınız ona. Bütün testleri yapılıyor" diye konuştu.

Kotil, Hürjet'in dünyanın bir numaralı uçağı olacağını söyleyerek, Türk Hava Kuvvetlerinin envanteri için 2 yılda 2 Hürjet üreteceklerini belirterek, 2 yıl sonra ise her ay Hava kuvvetleri için 2 uçak yapacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.