Konya Şeker'den üretici ortaklarına rekor destek! Mayıs avansı açıklandı

Konya Şeker'den üretici ortaklarına rekor destek! Mayıs avansı açıklandı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker'in, üretici ortaklarına rekor denilebilecek bir oranda avans ödemesi yapacağını duyurdu

Türkiye’nin gıda devlerinden Konya Şeker, üretici ortaklarına rekor denilebilecek bir oranda avans ödemesi yapacak.

Konya Şeker yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

2022 – 2023 Şeker Pancarı Kampanya Dönemi için sözleşme yapılmış üretici ortaklarımıza 20 Mayıs 2022 Cuma günü Saat 18.00 itibariyle 149 Milyon 268 Bin Lira avans ödemesi yapılacaktır.

Ayrıca, Şubat ayı itibariyle bu kampanya döneminin desteği başlamıştır. Şu ana kadar, tohumdan gübreye kadar üretim için üretici ortaklarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü ürün ve ekipman desteği kendilerine sağlanmıştır. Bununla birlikte Şeker Pancarı üretiminin her aşamasında sağlıklı üretim için de her türlü danışmanlık hizmeti çiftçi ortaklarımıza verilmektedir.

ERKOYUNCU: DESTEK BİR YARAYA MERHEM OLACAK DÜZEYDE OLMALIYDI

Konuya ilişkin PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da bir açıklama yaptı.

Rekor düzeyde verilen bu desteğin bir anlayış farkına işaret ettiğini belirttiği açıklamasında Başkan Erkoyuncu, şunları söyledi:

  • Bizim çizgimiz, girdi fiyatlarının bu kadar esnek olduğu bir dönemde verdiğimiz desteğin tam anlamıyla çiftçimiz açısından bir yaraya merhem olacak düzeyde olması noktasındadır.

  • Şeker Pancarı ülkemiz için birçok bakımdan stratejik bir üründür. Hem dezenfektanın ve çevreci yakıt olan biyoetanolün hammaddesi olması, hem şekerin gıda sanayinde, gıda üretiminde ve evlerimizde vazgeçilemez bir ürün olması Şeker Pancarının ekimini çok daha önemli hale getirmektedir.

  • Bu anlamda ülkemizin stratejik bir ürünü olan Şeker Pancarı üretimi için biz üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yaptık, Şeker Pancarı üretimi için, olabilecek en yüksek oranda sözleşmelerimiz yapıldı, çiftçimiz de bize güvendi ekimlerini yaptılar.

  • Ülkemizi de, üreticiyi de kimseye muhtaç etmeyiz, bizim elimiz zaten her zaman taşın altındadır, üretim yaptırılacak, fabrikalarımız çalışacak, topraklarımız boş kalmayacak, Konya Şeker kendine varoluş nedeni olarak ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde üretimin kesintisiz sürmesini sağlamış olacaktır.

"BU AVANSLA ÇİFTÇİ TARLAYA DAHA GÜVENLE GİRECEK"

Şu anda üreticiye 149 Milyon 268 Bin Lira avans ödemesi yapmalarının hem piyasaya bir dinamizm getireceğini hem de çiftçilerin tarlaya daha güvenle gitmelerine olanak sağlayacağını belirten Başkan Erkoyuncu, “Maşallah güzel bir kış geçirdik, içinde bulunduğumuz ayda bolca yağmur yağıyor, Rabbimiz bolca su veriyor. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak. Çiftçilerimizin yağışlarla yaşadığı bayramına bir de biz bayram eklemek istedik ve bütün şartlarımızı zorlayarak, rekor denilebilecek bir rakamı üretici ortaklarımızın hesabına avans olarak yatırıyoruz. Şundan emin olsunlar bu kurumun birinci önceliği üretimin kesintisiz sürmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle verdiğimiz bu avansın bütün üretici ortaklarımıza hayırlı olması temennimiz ile çiftçilerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. Allah hepsine bereketli, hayrını görebilecekleri bol kazanç versin” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.