Konya Şeker'den Pancar Üreticilerine 293 Milyon Lira Ödeme

Konya Şeker'den Pancar Üreticilerine 293 Milyon Lira Ödeme

Konya Şeker, 2024-2025 kampanya döneminde çiftçilerin emeklerini karşılamak ve desteklemek için pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödeme yapıyor.

Konya Şeker, 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödeme yapmaya başlıyor. Şirketin yaptığı açıklamada, çiftçilerin emeklerini karşılamak için çeşitli avantajlar sunulacağı belirtiliyor.

Çapa Avansı ile Başlayan Destek Süreci

17 Mayıs Cuma günü saat 17.00'dan sonra çiftçilerin hesaplarına çapa avansı yatırılacak. Ardından sulama ve söküm avansları dağıtılacak. Bu süreç, mevsim ve iklim geçişlerinden kaynaklanan olumsuzluklar ve doğal afetlerin neden olduğu ürün hasarlarını telafi etmek amacıyla başlatıldı.

Çiftçinin Emeklerine Destek

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, çiftçilerin yaşadığı zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini ve Konya Şeker'in bu süreçte yanlarında olduğunu vurguladı. Erkoyuncu, çiftçilerin ücretlerini alın teri kurumadan önce ödeme gayesiyle hareket ettiklerini ve mağduriyet yaşamamaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Anadolu'nun Bağrından Doğan Güç: Torku

Torku'nun da Anadolu'nun bağrından doğan ve her alanda başarısını kanıtlayan bir marka olduğunu vurgulayan Erkoyuncu, çiftçilerin üretmesiyle ülkenin büyüyüp kalkınacağını ve Torku'nun da gücünü kanıtlamaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.