Konya Şeker çiftçilere desteğe devam ediyor! Motorin avansı hesaplara yatırılacak

Konya Şeker çiftçilere desteğe devam ediyor! Motorin avansı hesaplara yatırılacak

Türkiye'nin önde gelen gıda şirketi Konya Şeker, 2023-2024 kampanya dönemi için pancar ekimi yapan üretici ortaklarına 113 milyon 484 bin lira değerinde motorin avansı ödeme kararı aldı.

Konya Şeker, Çiftçi Ortaklarına Destek Oluyor

Türkiye'nin köklü gıda şirketi Konya Şeker, üretici ortaklarına önemli bir destek sağlayarak 113 milyon 484 bin 800 liralık motorin avansı ödemesi yapma kararı aldı. Şirket yetkilileri, bu hamlenin 2023-2024 kampanya döneminde pancar ekimi yapan çiftçiler için gerçekleştirileceğini ve ödemelerin 17 Ekim 2023 Salı günü saat 17.00 itibariyle çiftçilerin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Bu adım, ekim ayı itibariyle söküme başlayan üretici ortaklarının tarlada sorunsuz bir şekilde çalışmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Konya Şeker çiftçilere desteğe devam ediyor! Motorin avansı hesaplara yatırılacak

PANKOBİRLİK ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Çiftçilerine Motorin Avansı Sağlayacak

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İki hafta önce söküm avansı yatırdık. Tarlada gece gündüz çalışan çiftçilerimiz için, tarlada sökümler de sıkıntı yaşamamaları için motorin avansını 17 Ekim Salı günü hesaplarına yatıracağız" dedi.

konya-seker.jpg

Erkoyuncu ayrıca, "Söküm avansımızı üreticilere 3 Ekim Salı günü 180 Milyon 281 Bin TL olarak yatırmıştık. Şimdi motorin nakdi avans desteğini, çiftçi ortaklarımızın giderlerini karşılaması temennisiyle, 17 Ekim 2023 Salı günü toplamda 113 milyon 484 bin 800 TL olarak üreticilerin banka hesaplarına yatırıyoruz. Böylece 15 gün içinde toplamda 293 milyon 765 bin TL'lik bir nakdi katkı ile çiftçilerimizin yanlarında olmaya devam ediyoruz. Tüm üreticilere işlerinde kolaylıklar diler, hayırlı, kazasız başladığımız kampanya döneminin bol bereketli sürmesini dilerim" ifadelerine yer verdi. Bu adımla, Konya Şeker ve kooperatifleri, çiftçilerine destek olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.