Konya Sefaköy'de engebeli arazide düşüp yaralanan Özkan Korkmaz'ı Hava Kuvvetleri kurtardı

MSB Konya Sefaköy'de engebeli bir arazide düşerek yaralanan vatandaşı Hava Kuvvetlerine ait helikopter ile kurtararak, Konya Şehir Hastanesi'ne nakletti. AFAD Konya, yaralı Özkan Korkmaz'ın elektrik direklerini tamir ederken düştüğünü açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konya'nın Sefaköy Mahallesi'nde engebeli bir arazide düşerek yaralanan vatandaşı Hava Kuvvetlerine ait helikopter ile kurtardı. AFAD Konya'dan yapılan açıklamada ise yaralı Özkan Korkmaz'ın bölgede bulunan elektrik direklerini tamir ettiği sırada çıktığı merdivenden düşmesi sonucu ayağının kırıldığı ve yaralandığı bilgisini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan kurtarma görüntülerinin yer aldığı videolu açıklamada, "Konya’nın Sefaköy Mahallesi'nde, engebeli bir arazide düşerek yaralanan vatandaşımız, bölgeye intikal eden Hava Kuvvetlerimize ait helikopter ile kurtarılarak Konya Şehir Hastanesine tahliye edildi. Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ELEKTRİK DİREKLERİNİ TAMİR EDİYORDU

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ise, dağlık arazide düşerek yaralanan Özkan Korkmaz'ın Hava Kuvvetlerine ait helikopterle kurtarıldığını belirterek, şahsın bölgedeki elektrik direklerini tamir ederken merdivenden düştüğü ve ayağının kırılarak yaralandığı bilgisini paylaştı.

AFAD Konya'nın açıklaması şöyle:

"112 Acil çağrı merkezine gelen ihbar da; Derbent ilçemiz Gavurdağı mevkisinde Özkan Korkmaz (45) isimli elektrik ustası olan vatandaşımız bölgede bulunan elektrik direklerini tamir ettiği sırada çıktığı merdivenden düşmesi sonucu ayağının kırıldığı ve yaralandığı bilgisi verilmiştir. Olay yerine giden UMKE ekipleri yaralı Özkan Korkmaz'ın bulunduğu bölgedeki arazinin sarp ve dik kayalıklardan oluşması nedeniyle kurtarılması için Konya İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü ekiplerimizden yardım talebinde bulunmuşlardır.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Afet ve Acil Durum Merkezimiz yaralı vatandaşımız için Konya 3.Ana Jet Üssü Komutanlığından kurtarma helikopteri talep etmiş ve bölgeye Arama kurtarma ekiplerimizde sevk edilmiştir.

Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığından havalanan kurtarma helikopterine yaralı vatandaşımız AFAD, UMKE ve Hava Kuvvetleri komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucu başarılı bir şekilde alınarak Konya Şehir hastanesine sevk edilmiştir. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.