Konya sanayilerinde doğalgaz neden kesildi? Cüneyt Özdemir'den ilginç iddia

Konya sanayilerinde doğalgaz neden kesildi? Cüneyt Özdemir'den ilginç iddia

İran arızayı gerekçe gösterip Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesti. BOTAŞ da bunun üzerine sanayide doğalgaz kesintisine gitti. Gazeteci Cüneyt Özdemir ise Konya'da da yaşanan kesintilerin sebebiyle ilgili farklı bir iddialrda bulundu.

İran 20 Ocak 2022 tarihi itibariyle teknik arıza gerekçesiyle Türkiye'ye gaz arzını durdurdu. Kesintinin 10 gün süreceği bildirildi.

Konya'da ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde fabrikalarda yapılan doğalgaz kesintisi nedeniyle çarklar kısmi olarak durdu.

BOTAŞ bu gelişme üzerine sanayide kullanılan doğalgaz tüketimine sınırlama getirdi. İran teknik arıza dedi ama kesintiyle ilgili farklı iddialar var. Bu iddialardan birini gazeteci Cüneyt Özdemir dile getirdi.

Sanayicilerle konuştuğunu belirten Cüneyt Özdemir 'Şimdiye kadar böyle bir şeye hiç tanık olmadıklarını, fabrikaların kapanmaya başladığını' söylediklerini aktardı.

Cüneyt Özdemir'in kesintinin 'gerçek' sebebine ilişkin iddiası ise hayli konuşulacak. Özdemir, İran'ın arıza sebebiyle değil, Türkiye doğal gaz parasını ödemediği için kesinti yaptığını öne sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum