Konya polisine iftirada sınır tanımadılar

Konya polisine iftirada sınır tanımadılar

Konya’da yaşanan asayiş olayını ırkçı saldırı gibi gösterme çabasına düşen bazı yayın kuruluşlarının yeni hedefi emniyet teşkilatı oldu.

Konya’da geçtiğimiz Cuma günü Meram ilçesinde iki aile arasında yaşanan kavga sonrası karşı aileden Mehmet Altun isimli şahsın Dedeoğlu ailesinden 7 kişiyi öldürmesiyle başlayan süreç kara propagandayla bir anda ırkçı saldırı iftirasına dönüştü.

KAMERA KAYITLARI OLMASINA RAĞMEN

Olayın ardından ortaya çıkan ifadelerde Dedeoğlu ailesinin karşı aileyle husumeti olduğu belirlenmişti. İfade tutanakları ve yaşanan süreçle ilgili başta Konya Valiliği olmak üzere tüm şehir yönetimi olayın tüm detaylarını ve gelişmeleri an be an aktarmıştı.

Bu açıklamalara rağmen bir kesim parti temsilcisi ve bazı sözde medya kuruluşları olayı ırkçı saldırı olarak servis etmekten geri durmadı.

Yaptıkları yalan haberlere katilin korunduğu iftirasını atan sözde basın organları süreç içinde Konya polisini de yıpratma girişimlerine kalkıştı.

Konya Emniyeti’nin zanlının kiralık otomobille kaçtığının tespit edildiğini ve Bozkır kırsalında takibin sürdüğünü bildirmesine rağmen iftiradan geri durmayan sözde basın kuruluşları zanlının bilerek yakalanmadığı iftirasını attı.

İFTİRALAR KISA SÜRDÜ

Konya Emniyeti’nin ısrarlı ve titiz çalışması sonucu zanlı dün akşam kıskıvrak yakalandı. Zanlı ilk yakalandığında ise emniyet ekiplerinden yiyecek istedi. Mezarlıkta saklandığı tespit edilen Mehmet Altun yasal süreç için götürülerek sorguya alındı.

İftiralarını önceden hazırlayan sözde basın kuruluşları ise Konya Emniyeti’ne yönelttikleri yalanlarını erken saatlerde sayfalarını değiştirmeyerek sürdürdü.

Başta Konya Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç'in süreci başarılı bir şekilde yönetmesi ise herkesin takdirini kazandı.

gunlukevrensel-20210805-7.jpegyeniyasam-20210805-1.jpegyeniyasam-20210805-6.jpegyeniyasam-20210805-7.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.