Konya polisi sosyal medya görüntülerini ihbar kabul etti! Kuralsız minibüs sürücüsüne ceza kesildi

Konya’da trafiği tehlikeye atarak yolcu indiren ardından da kırmızı ışıkta geçen yolcu minibüsünü sosyal medya görüntülerini ihbar kabul ederek, tespit eden trafik ekipleri kuralsız sürücüye 623 lira ceza kesti

Konya Mevlana Caddesi üzerinde yolcu minibüsünün hatalı yolcu indirmesi, kırmızı ışık ihlalinin kayda alınması ve bu görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine görüntüleri ihbar olarak kabul eden Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri görüntülerde yer alan minibüs sürücüsü ile ilgili çalışma başlattı.

Kısa sürede kimlik tespitini yapan ekipler sürücüye 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 58. Maddesi ve 47/1 B kırmızı ışıkta geçmek maddesinden 623 TL cezai işlem uyguladı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, güvenli trafik ilkesi ile durak dışında yolcu indirip bindiren, fazla yolcu alan ve trafik kurallarına riayet etmeyen toplu taşıma araçları ile ilgili yapılan denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği ve gerekli cezai işlemelerin uygulanacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.