Konya Numune Hastanesi danışanlarının hazırladığı sergi açıldı

Konya Numune Hastanesi danışanlarının hazırladığı sergi açıldı

Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Karatay HEM işbirliğiyle düzenlenen "Ruhumun Işığı Sönmesin" adlı el sanatları sergisi, danışanların el emeği ürünlerini sergileyerek ruhsal sağlık tedavilerine sanatsal bir dokunuş kattı.

Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Karatay Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Ruhumun Işığını Sönmesin" adlı el sanatları sergisi, bir alışveriş merkezinde düzenlenen görkemli bir açılışla sanatseverlerle buluştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, hastane yöneticileri, doktorlar ve tedavi gören danışanların katılımıyla gerçekleşen açılış, sanatın ruhu iyileştirici gücünü vurguladı.

Konya Numune Hastanesi danışanlarının hazırladığı sergi açıldı

Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Beşiktepe Ayan, serginin önemine dikkat çekerek, "Pek çok psikiyatri hastalığında uğraş tedavisi çok önemlidir. Kişinin bir işle meşgul olması, üretimde bulunması; bunu görmesi fark etmesi, kişinin sosyal hayata dönüşünü topluma kazandırılmasını kolaylaştırır, tedavi süresini kısaltır. Danışanlarımızın uğraş terapileri esnasında ortaya çıkardıkları el emeği ürünleri sergiliyoruz. Her birinde danışanlarımızın, onlara rehber olan halk eğitimi merkezi hocalarımızın ciddi emekleri var" şeklinde konuştu.

Konya Numune Hastanesi danışanlarının hazırladığı sergi açıldı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizde ruhsal sıkıntısı olan ve tedavisi tamamlanan hastalarımızı uzun süreli topluma kazandırma adına çok güzel bir proje. Özellikle Numune Hastanemizde bu hizmetler yıllardır yapılıyor ve hastalarımız bu meşguliyetlerle topluma kazandırılıyor. Pazar alışverişinden örgüsüne, müzikten resime kadar olan alanlarda halk eğitimden ve belediyelerimizin eğiticilerinden destek alarak bu kurumlarımızda güzel eğitimler yapıyoruz ve hastalarımızı, danışanlarımızı topluma kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Numune Hastanesi danışanlarının hazırladığı sergi açıldı

Serginin açılışı kurdele kesilerek gerçekleşirken, İl Sağlık Müdürü ve beraberindekiler, sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarıyla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.