Konya Numune Hastanesi 6 ayda 760 bin hastaya hizmet verdi! Kornea nakli ve katarakt ameliyatı sayısı dikkat çekti

Konya Numune Hastanesi 6 ayda 760 bin hastaya hizmet verdi! Kornea nakli ve katarakt ameliyatı sayısı dikkat çekti

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 610 yatak kapasiteli Numune Hastanesi’nin, 120 poliklinik, 16 ameliyathane ve 1.995 çalışanı ile 6 ayda 190 bin 186’sı acil servisten olmak üzere toplam 760 bin 428 hastaya hizmet verdiğini açıkladı

Konya Numune Hastanesi 2023 yılı ilk 6 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin ve klinik sorumlu hekim ve hemşirelerinin katıldığı toplantı da Numune Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alındı.

konya-numune.jpg

Şehrimizin en köklü ve tarihi sağlık kurumunun Numune Hastanesi olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Hem tarihi geçmişi ile hem de merkezi konumu nedeni ile vatandaşlarımızın tereddüt etmeden başvurduğu bir sağlık tesisi durumunda olan Konya Numune Hastanemiz, şehrimizin sağlık ihtiyacına çok önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır” dedi.

konya-numune2.jpg

610 yatak kapasiteli Numune Hastanesi’nin, 120 poliklinik, 16 ameliyathane ve 1.995 çalışanı ile 2023 yılı ilk 6 ayında 190 bin 186’sı acil servisten olmak üzere toplam 760 bin 428 hastaya tedavi hizmeti sağladığının altını çizen Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede 8 bin 124’ü özellikli ameliyat olmak üzere toplamda 19 bin 602 ameliyatın gerçekleştirildiğini açıkladı. Prof. Dr. Koç, günde ortalama 60 ambulansın hastane acil servisine il merkezi ile çeşitli il ve ilçelerden hasta taşıdığına da dikkat çekti.

konya-numune6.jpg

‘6 AYDA, 138 KORNEA NAKLİ, 1.596 KATARAKT AMELİYATI’

Konya Numune Hastanesi’nin kornea nakli gerçekleştiren tek kamu hastanesi olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, hastanede son derece zorlu ameliyatların başarı ile yapıldığını söyledi. 2023 yılı ilk 6 ayı içerisinde 138 kornea nakli yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde 1.596 katarakt ameliyatının da gerçekleştirildiğini açıkladı.

konya-numune3.jpg

Hedeflerinin Numune Hastanesi’nin belirlenmiş olan rolüne göre en iyi pozisyonda bulunmasını sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, temizlik personelinden doktoruna kadar hastanenin başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

konya-numune4.jpg

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Vekili Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi.

konya-numune5.jpg

Toplantı, yapılan detaylı ( acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS, yoğun bakım vb. ) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.