Konya NEÜ'de deprem farkındalığı için 'Sesimi Duyan Var Mı?' adlı özgün klip hazırlandı

Konya NEÜ'de deprem farkındalığı için 'Sesimi Duyan Var Mı?' adlı özgün klip hazırlandı

Konya NEÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, Öğr. Gör. Yunus Çağlak yürütücülüğünde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında toplumun deprem farkındalığını arttırmak amacıyla “Sesimi Duyan Var Mı?” adlı özgün bir klip hazırladı

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Yunus Çağlak yürütücülüğünde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında toplumun deprem farkındalığını arttırmak amacıyla “Sesimi Duyan Var Mı?” adlı özgün müzik parçasını ortaya çıkararak bir klip hazırladı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında üniversitelerin uzaktan eğitim modeline geçmesiyle birlikte ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi yürütücüsü Öğr. Gör. Yunus Çağlak ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri bir farkındalık çalışması düzenledi.

Çalışma kapsamında Öğr. Gör. Yunus Çağlak ve öğrenciler tarafından, deprem farkındalığı oluşturmak için “Sesimi Duyan Var Mı?” isimli parçanın sözleri yazıldı ve bestelendi.

ogr-gor-yunus-caglak.jpg

Öğr. Gör. Yunus Çağlak, “Kahramanmaraş merkezli depremler, başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ülkemizde onulmaz yaralar açtı. “Topluma Hizmet Uygulamaları” adlı ders; öğrencilerimizin bilgi ve birikimlerini sosyal sorumluluk projelerinde gösterebilmesi ve aldığı eğitim uyarınca topluma faydalı bir iş yapabilme becerisini geliştirebilmesi adına önemli bir derstir. Biz de bu ders kapsamında öğrencilerimizle ‘Ne yapabiliriz?” diyerek istişarede bulunduk ve deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla bir şarkı yapmaya karar verdik. Daha sonra Ayşe Zorlu adlı öğrencimizin yazdığı sözleri uygun gördük ve bu sözleri besteledik. Enstrümanların çalınması, koro-solo olarak okumaların hepsi her öğrencinin bulunduğu ilde kendi evinde cep telefonuna yaptığı kayıtlar kullanılarak oluşturuldu. Sonrasında bilgisayar ortamında birleştirilen bu kayıtların mix-mastering gibi teknik işlemleri de yapılarak projenin kayıtla ilgili kısımları tamamlandı ve beste için Kurumsal İleşitim Koordinatörülüğümüz tarafından bir video klip hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Dersi alan tüm öğrencilerin bilgi ve becerileri doğrultusunda esere katkı sunduklarını belirten Çağlak, başta NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

sesimi-duyan-var-mi.jpg

“Sesimi Duyan Var Mı?” parçasının klibi, NEÜ Resmi YouTube kanalı (https://www.youtube.com/watch?v=xZtSiTYIHYQ) üzerinden izlenebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.