Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasında

Times Higher Education (THE) 'Asia University Rankings' (Asya Üniversiteleri Sıralaması) 2022 sonuçları açıklandı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına Türkiye’den 17. sırada giriş yaptı

Times Higher Education (THE) “Asia University Rankings” (Asya Üniversiteleri Sıralaması) 2022 sonuçları duyuruldu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Asya Üniversiteleri 2022 Sıralaması’nda 829 üniversite içerisinde 459. sırada yer alarak, 17. sırada yer aldı.

NEÜ, ASYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINA GÜÇLÜ BİR KONUMDA GİRİŞ YAPTI

Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), Asya Üniversiteleri için yapmış olduğu sıralama sonuçlarını açıkladı. Son dönemde sergilediği akademik performansı ile yeni ve saygın sıralamalara dahil olmaya devam eden NEÜ, Asya Üniversiteleri sıralamasına da güçlü bir konumda giriş yaptı.

“Asia University Rankings” kapsamında, üniversiteler öğretim kalitesi, bilimsel yayın ve araştırma, atıflar, endüstri geliri ve uluslararası görünürlük olmak üzere 5 alanda değerlendirilerek sıralamaya girdi. Asya ülkelerindeki 829 üniversite arasında 459. sıraya yerleşen Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye’den 66 üniversitenin girebildiği genel sıralamada 25, 41 devlet üniversitesi arasında da 17. sırada yer aldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, devlet üniversiteleri içerisinde öğretim kalitesinde 6. sırada yer alırken, bilimsel yayın ve araştırmada ise 8. sırada yer aldı.

REKTÖR CEM ZORLU: ÜLKEMİZİN GURURU OLMA YOLCULUĞUMUZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Her kulvarda bir iddia ortaya koyan, takip ve takdir edilen, performans ve verimliliği daha yüksek bir Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne dönüşümümüzün somut çıktılarını görmekten memnuniyet duyuyorum. Bilim, teknoloji ve inovasyon yeteneğimizle beşeri sermayenin talep edilen niteliklere haiz yetişmesini sağlamayı, ülkemizin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına katkı sunmayı, eğitim-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi ve bilim diplomasisinde ülkemizin gururu olma yolculuğumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Dinamik, dünyayı okuyan, olayları ve gelişmeleri takip eden, kendini sürekli güncelleyen, rekabete hakim bir bakış açısı ile inşallah daha büyük başarılara yürüyeceğiz. Asya Ülkeleri sıralamasında emeği geçen tüm hocalarımızı ve idari personelimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

ss.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.