Konya mülki erkânı Altınekin'de
Konya mülki erkanı Altınekin’de Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.
Vali Osman Aydın beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak, Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Günaydın, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eşgin, Emniyet Müdürü M. Salih Tuzcu ile Tarım, Milli Eğitim, Çevre, Bayındırlık ve Gençlik Spor İl Müdürleri ve daimi encümen üyelerinden oluşan heyetle Altınekin’de inceleme yaptı. Heyet ilk olarak Altınekin Kaymakamı Adem Kaya’dan ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. İlçenin eğitim, sağlık, geçim kaynağı konusunda bilgi veren Kaymakam Adem Kaya, “İlçemizde köy halkının yüzde 98’i geçimini tarımdan sağlıyor. Çalışkan ve bir o kadarda Asayiş konusunda kanunlara ve nizamlara saygılı bir ilçe. Hizmet noktasında ise gerek özel idare kaynaklarından gerekse devlet vatandaş işbirliği neticesinde önemli hizmetler yapılıyor. Örneğin bütün köy yollarımızın birinci derecede stabilize yolları yapıldı. Bunun yanında eksikliklerimizde yok değil. Özellikle sağlık ocağına doktor verilmesi ve 2008 yılı için 10 derslikli okula ihtiyacımız var” dedi.
Özel İdare’nin kaynaklarını ilçelerin acil ihtiyaçlarına göre özenle harcandığını kaydeden Ak ise, “İl Genel Meclisi olarak ilçelerin sorunlarını yerinde tespit ederek anında çözüme kavuşturuyoruz. Eskiden olduğu gibi Ankara’dan para gelecek mi, sorunumuz çözülür mü gibi sıkıntılar şimdi yok. Yerelde sorunlar önem sırasına göre acilen çözüme kavuşuyor. Sorunların çözümü ile birlikte köy halkımızın mutluluğu bizleri de son derece mutlu ediyor ve çalışma azmimizi artırıyor” şeklinde konuştu.
Daha sonra Altınekin Belediye Başkanı Sırrı Ezdemir’i ziyaret eden heyet, Jandarma Komutanlığı tarafından örnek köy olarak düzenleme yapılan Sarnıç köyünde incelemelerde bulundu. İlçenin sorunlarının çözüme kavuşması noktasında il müdürleri gerekli notlarını aldıktan sonra heyet ilçeden ayrıldı. Memleket