Konya Minibüs Ücretleri Zamlandı! İşte Yeni Fiyatlar

Konya Minibüs Ücretleri Zamlandı! İşte Yeni Fiyatlar

Konya'da dolmuş ve taksi ücretlerine 2024 yılında zam yapıldı. Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, yeni ücret tarifelerini açıkladı.

Konya'da Dolmuş ve Taksi Ücretlerine Güncelleme

Konya'da dolmuş ve taksi ücretlerinde önemli bir güncelleme yapıldı. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, artan maliyetler sebebiyle şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapıldığını duyurdu.

Yeni Tarifeler ve Ücret Detayları

Başkan Muharrem Karabacak, ulaşım ücretlerindeki değişiklikle ilgili şu bilgileri paylaştı: "15 Ağustos 2023 tarihinde almış olduğumuz şehir içi Minibüs ve Taksi ücret düzenlemesinin üzerinden 10 ay gibi bir süre geçmiş olup, bu süre zarfında akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışlar nedeniyle ulaşım ücretlerine düzenleme yapma gereği doğmuştur.

Konya Minibüs Ücretleri

Yeni düzenlemeyle birlikte:

  • Minibüs indi-bindi ücreti: 15 TL
  • Mesafesine göre minibüs ücreti: 18 – 20 TL

Konya Taksi Ücretleri

Taksi ücretlerinde ise şu değişiklikler yapılmıştır:

  • Taksimetre açılışı: 30 TL
  • Kilometre ücreti: 30 TL
  • Kısa mesafe indi-bindi ücreti: 100 TL

Yeni Ücretler Ne Zaman Uygulanacak?

Alınan kararın 10 Haziran 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağını belirten Karabacak, yolcuların ve vatandaşların düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını umduğunu ifade etti.

Karabacak'tan Vatandaşlara Mesaj

Karabacak, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Yolcularımızın ve vatandaşlarımızın düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyor, saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.