Konya Milletvekili Samancı'dan KGC'ye ziyaret

Konya Milletvekili Samancı'dan KGC'ye ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle Konya basınının güncel sorunları, Konya ve Türkiye siyaseti üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Konya medyasının tek çatı altında toplanmasını sağlayan Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle Konya basınının güncel sorunları, Konya ve Türkiye siyaseti üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Geride kalan yıllarda her ne kadar aynı geminin içinde olsak da küçük ayrılıklar yaşamıştık. Ama bu ayrılık süreci sona ermiş oldu. Şimdi 11 gazetemiz, 5 televizyonumuz ve diğer yayın organlarımızın tamamı Cemiyetimizde temsil edilmektedir. Biraraya gelmiş olmanın mutluluğunun yanında, bu birlikteliğin bereket olarak da bize yansıyacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda birlikte hareket ederek çeşitli projeler üretmek için planlamalar yapıyoruz. Öyle sanıyorum ki bu dönem Konya basınının kazanımlarının daha da arttığı, meslektaşlarımızın daha çok koruyup kollandığı bir dönem olacaktır” diye konuştu.

Yerel gazeteler için Basın İlan Kurumu aracılığıyla dağıtılan Resmi ilanların önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çeken Başkan Sefa Özdemir, “Geçtiğimiz yıllarda bu alanda ciddi gelir kayıplarına yol açacak bir düzenleme yapılmış, İcra ve İflas ilanlarının mahalli gazetelerde yayınlanmasının durdurulması düşünülmüştü. Tabi bu süreçte biz de bu ilanların neden gazetelerde yayınlanması gerektiğini vekilimize anlattık. Kendisi o dönemde büyük gayret gösterdi. Sonuç itibariyle diğer vekillerimizin de aynı kanaatte olmasına bağlı olarak ilanların aynı şekliyle yayınlanmasının devam etmesi yönünde bir kararın çıkması sağlanmış oldu.

Diğer yandan pandemi döneminde büyük badireler atlattık. Zor dönemlerden geçtik. Her sektörde olduğu gibi medya sektöründe de pandeminin etkisi derinden hissedildi. Sağlık açısından bıraktığı izler bir yana dursun, ekonomi anlamında da ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu dönemde sağolsun merkezi hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz yine yanımızda oldular. Buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdilerde tasarruf tedbirleri üzerine yeni konu gündemde. Kamuda tasarrufun sağlanması adına gazete aboneliklerinin iptali ya da sayısının azaltılması gibi bir durum söz konusu. Ancak Konya özelinde şunu söyleyebilirim, bizim gazetelerimiz kamu kurumlarının basın ve kültürle ilgili birimlerine gidiyor. Buralarda da olması gerektiği için bulunuyor. Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarından ricamız, bu genelgenin arkasına sığınarak aboneliklerini iptal ettirmemeleridir” ifadelerini kullandı.

YEREL BASIN GÜÇLÜ OLURSA YEREL DEMOKRASİ DE GÜÇLÜ OLUR

Yerel basının öneminin belli dönemlerde daha iyi anlaşılacağı olayların cereyan ettiğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, “Öncelikle sizlerin kendi içinizdeki bu birlikteliği bizleri de sevindiriyor. Hayırlı olmasını diliyorum. Baktığınızda yerel basın gerçek manada önemli. Bizler için de yerel basınımız kıymetli bir kaynak. Sonuçta tarihe not düşüyor. Yaşanan olayları olduğu gibi yansıtıyor. Eksikleri bize iletmede önemli bir iletişim aracı olarak kullanılıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde yerel basın, yerel demokrasinin önemli sacayaklarından biridir ve güçlü olmalıdır. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.