Konya Milletvekili Samancı: Yüksek faizle mücadelemiz sürüyor

Konya Milletvekili Samancı: Yüksek faizle mücadelemiz sürüyor

AK Parti Konya Milletvekili Samancı, ekonomide düşük faiz politikasını hayata geçirdiklerini belirterek, "Döviz kuru üzerinden yapılan spekülatif yükselişlerin hedefi ülkemizi darboğaza sokmak, kur üzerinden ülkemizi ve milletimizi hedef almaktır" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, son bir aydır döviz kuru üzerinden yapılan spekülatif yükselişlerin hedefinin Türkiye'yi darboğaza sokmak olduğunu belirterek, "Bizler sayın cumhurbaşkanımızın da defaatle söylediği gibi ekonomide düşük faiz politikasını hayata geçiriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki faiz, çalışmadan, üretmeden, emek sarf etmeden zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakirleşeceği bir sistemdir. İktidara geldiğimiz günden bu yana yüksek faizle mücadele ettik ve bu süre zarfında üretimi artırarak yeni istihdam alanlarının oluşması sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

"Tüm vatandaşlarımızı Mevlana’nın ve hoşgörünün şehri Konya’da görmekten büyük memnuniyet duyacağız"

Samancı, "Öncelikle bu hafta öğretileriyle tüm dünyada merak uyandıran, kültürümüzün manevi mimarlarından büyük mütefekkir Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat yıldönümü olması vesilesiyle Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretlerini rahmetle yâd ediyorum. Tasavvuf felsefesinde ölüm günü Yaradan’a kavuşulan gündür. Bu nedenledir ki bu güne “Şeb-i Arus” yani düğün gecesi denmektedir. Hz. Mevlana’nın öğretisinde fani yaşamın kubbesi olan dünyada hoşgörü ve tevazu, insan yaşamının esasını oluşturmaktadır. Tasavvuf anlayışında hoşgörü ve tevazunun insanlık açısından önemi asırlar öncesinden gelerek günümüze de ışık tutmaktadır. Bu yıl 748. Vuslat yılı, “İrfan Vakti” söylemiyle 7 – 17 Aralık tarihleri arasında Konya’mızda icra ediliyor. Arzu eden tüm vatandaşlarımızı bu manevi iklimi teneffüs edebilecekleri, Mevlana’nın ve hoşgörünün şehri Konya’da görmekten büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Faiz zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakirleşeceği bir sistemdir"

15 Temmuz süreciyle ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara her gün yenilerinin eklendiğine işaret eden Samancı, "Son bir aydır döviz kuru üzerinden yapılan spekülatif yükselişlerin hedefi ülkemizi darboğaza sokmak, kur üzerinden ülkemizi ve milletimizi hedef almaktır. Bizler sayın cumhurbaşkanımızın da defaatle söylediği gibi ekonomide düşük faiz politikasını hayata geçiriyoruz. Çünkü biz iktidara geldiğimizde ülke gelirlerinin yüzde 70 i faiz harcamalarına gidiyor, yıllık ödenen faiz miktarı toplam kamu yatırımlarından fazlasını teşkil ediyordu. Hepimiz biliyoruz ki faiz, çalışmadan, üretmeden, emek sarf etmeden zenginin daha zengin, fakirin ise daha fakirleşeceği bir sistemdir. Bunun yanında yüksek faizin en büyük etkisi yatırımları durdurma noktasına getirip, ekonominin büyüyüp gelişmesini engellemek suretiyle istihdamı azaltıp, işsizliği artırmaktır. İktidara geldiğimiz günden bu yana yüksek faizle mücadele ettik ve bu süre zarfında üretimi artırarak yeni istihdam alanlarının oluşması sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"CHP, PKK ve HDP ile saf tutuyor"

Gülay Samancı, "Ana muhalefet partisi olan CHP, şehit kanları ile her bir karışı yoğrulmuş bu toprakları bölüp parçalamayı hedef güden PKK nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte siyaset yaparak, ciddi boyutlarda ulusal güvenlik problemi ortaya çıkarmaktadır. Her ne kadar bu ittifaklarını saklamaya çalışsalar da her şey ayan beyan ortadadır. CHP’li grup başkan vekili, dostlarını açıklarken “ HDP dâhil bizi destekleyen tüm siyasi partiler” diyor. Yine HDP’li üst düzey yönetici, muhabirin yönelttiği, “Abdullah Öcalan ve PKK konusunda CHP-HDP arasında görüş farklılığı olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna, “Bu konularda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz” şeklinde cevap vermektedir. Bu ve buna benzer onlarca yaşananlar kimin kimlerle saf tuttuğunun açıkça bir göstergesidir" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nu şiddetle kınıyorum"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM çatısı altında yaptığı el hareketini değerlendiren Samancı, "CHP Genel Başkanının bütçe görüşmelerinin başladığı gün, halkın iradesinin tecelli ettiği hatta kendilerine oy verenlerin de temsil edildiği kutsal çatı altında milletin temsilcilerine yapmış olduğu ahlak ve edebe mugayir hareketini de şiddetle kınıyorum.. 2020 yılı içinde yapmış olduğu paylaşımda Türkiye’nin en temel sorunu siyasi ahlak sorunudur diyen Kılıçdaroğlu, aslında kendisine işaret etmiştir. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Ağzınızdan çıkan sözün, yaşamınızda hal ve hareketlerinizde yeri yoksa bu sadece demagojidir ve riyakârlıktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Samancı son olarak, "AK Parti olarak bizler ülkemizi kalkındırmanın, üretmenin ve vatandaşlarımızı daha iyi yaşam seviyesine ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Esnaf, sanayici ve tüm üreticilerimizi rahatlatma yönünde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.