Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'dan KGC'ye ziyaret

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'dan KGC'ye ziyaret

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Sefa Özdemir'le ülke gündemi ve basının sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Gökhan Taşkıran, Mehmet Ay, Hümeyra Saçkesen, Ali Deresoy ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Koygun, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

KGC Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzun süre sohbet eden Usta, basının sorunlarını bildiklerini ifade ederken çözümü konusunda da ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını ifade etti. Usta, “Yerel basının içerisinde bulunduğu sorunları yakından takip ediyoruz. Özellikle son iki yıldır pandemi süresince tüm sektörlerde olduğu gibi basın sektöründe de ciddi sorunlar oluştu. Pandemi süresince yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu içerisinde görevlerini devam ettiren arkadaşları yürekten kutluyorum. Tabi böyle bir süreçte gazete sahibi olmanın da ciddi zorlukları var. Yanında çalıştırdığı personelinin maaşlarını ödemek, diğer giderleri karşılamak kolay değil. Bunun için AK Parti olarak basınımızın yanında olmaya her zaman gayret ettik. Sadece gazetenin idarecilerinin değil sahada bire bir koşturan arkadaşların yaşadıkları sıkıntıları da biliyoruz. Bunun için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Konya basının çok önemli bir yeri olduğunu da ifade eden Usta, “Konya basının bizim her zaman sesimiz olmuştur. Gerek kamuoyunu bilgilendirme de gerek kamuoyunun sorunlarının tespitinde yerel basınımızın görevleri çok önemli. Özellikle son günlerde yaşanan aşı sorununun çözümü konusunda da yerel basınımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Sizler bizim aşı konusunda önerilerimizi, tespitlerimizi kamuoyuna en iyi şekilde duyuruyorsunuz. Bundan eminiz. Ancak Konya halkımızdan da sizlerin aracılığı ile istediğimiz tek şey aşılarının olması. Aşı konusunda ne kadar çok mesafe kat edersek pandemi sürecini o kadar kolay atlatırız. Ben bu vesile yapılan seçimlerin ardından tüm Konya basınını kapsayan bir yönetim oluşturarak güzel bir birliktelik görüntüsü sergileyen Konya Gazeteciler Cemiyetini tebrik ediyor tam basın çalışanı arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir ise basının sorunları ve çözüm önerileri konusunda desteğe ihtiyacı olduklarını ifade ederken, “Türkiye genelinde özellikle yerel basının yaşadığı sorunları yerinde takip ediyoruz. Gerek basın yasası konusunda gerek internet yasası konusunda ciddi çalışmalara ihtiyacımız var. Reklam gelirlerinin azalması, pandemi süresince birçok gazetenin giderlerini karşılama noktasında ki çabalarını biliyoruz. Bu nedenle yerel basının desteklenmesi ve internet yasası konusunda çalışmaların bir önce tamamlanması bizleri bir nebze de olsa rahatlatacak. Biz Konya basını olarak üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirme gayreti içerisinde olduk olmaya da devam edeceğiz. Ayrıca bizlere her konuda destek olan Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediyelerimize tüm basın kuruluşları adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir Leyla Şahin Usta’ya Gazeteciler Cemiyeti logolu fincan takımı hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.