Konya Milletvekili Kara Bakan Soylu'ya silah ruhsatı hakkında merak edilenleri sordu

Konya Milletvekili Kara Bakan Soylu'ya silah ruhsatı hakkında merak edilenleri sordu

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya silah taşıma ve bulundurma ruhsatları hakkında sordu

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatları hakkında bakanlığa soru soran MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Kanun kapsamında tanınan haklarla bazı vatandaşlar şartları eksiksiz taşımaları halinde ruhsatlı olarak silah sahibi olabilmektedir. Silahlarla ilgili ruhsatların düzenlenmesi, yenilenmesi, gerektiğinde geri alınması veya iptali, bağış, satış veya veraseten intikal yolu ile el değiştirmesi, ruhsata bağlanan silahların kayıt ve tescil işlemleri Emniyet Müdürlükleri’nce gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın gerçekleştirmesi gereken işlemler arasında tam teşekküllü devlet hastanelerinden sağlık raporu alımı da bulunmaktadır ve Covid 19 riski nedeniyle birçok vatandaşımız hastanelere başvurmaktan çekinmektedir” dedi.

SAĞLIK RAPOR SÜRESİ UZATILMALI

Kara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu; Silah ruhsat süresi 6 ay içerisinde dolacak olan vatandaşlarımız için pandemi şartları göz önüne alınarak bu sürenin 1 yılı geçmemek kaydıyla uzatılması planlanmakta mıdır?

Silah ruhsatları için gereken sağlık raporlarının 1 yıllık geçici süre şartı taşımak koşulu ile aile hekimleri tarafından verilmesi için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Silah ruhsat süresini yenilemek amacıyla gerekli şartları yerine getirmek isteyen vatandaşlar için tüm evrakları tamamlamak kaydıyla sağlık raporu alma süresinin 6 ay ile 1 yıl arasında uzatılması ve bu süre içerisinde kişinin ruhsat hakkı kaybı yaşamadan silahını emniyet emanetine verebilmesi hakkında bir çalışma planlanmakta mıdır?

whatsapp-image-2020-11-01-at-20-59-56.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.