Konya Milletvekili Etyemez'den iklim değişikliğine karşı 'tasarruf' çağrısı

Konya Milletvekili Etyemez'den iklim değişikliğine karşı 'tasarruf' çağrısı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Konya yatırımlarından da bahseden Etyemez, küresel iklim değişikliğinin etkilerine değindi ve tasarruf çağrısı yaptı

Siyaseti halk, hizmet, adalet ve hakikat için yaptıklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “İnşallah 2023 yılı, Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacak” dedi. Konya yatırımlarına da değinen Etyemez, küresel iklim değişikliğinin etkilerine karşı tasarruf çağrısı yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Parti il binasında düzenlenen toplantıda Etyemez’e İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçükbayrak eşlik etti.

İSLAMOFOBİ İNSANLIK SUÇUDUR

Toplantıda Yunan makamlarının Batı Trakya’daki Türk azınlık ilkokullarında okuyan öğrenci ve öğretmenlerin dini vecibelerini yerine getirmelerini kısıtlayıcı karar almasını eleştiren Milletvekili Halil Etyemez, öğrencilerin ve öğretmenlerin cuma namazına gitmesini engelleyen kararın asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Etyemez, “İslam düşmanlığının Avrupa geneline hakim olan bir hale büründü. Yunanistan’da dini vecibeler yasaklanıyor. Almanya'da camiler baskınlara uğruyor. Fransa'da Müslümanlara karşı kısıtlayıcı uygulamalara gidiliyor. Avrupa’daki İslam nefreti sınır tanımıyor. Avrupa’da yükselişe geçen İslamofobi içinde ırkçılık barındıran ciddi bir insanlık suçu” dedi.

MECLİSTE ÖNEMLİ KANUNLAR GÖRÜŞÜLECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27’inci Dönem 5’inci Yasama Yılı’nın 1 Ekim Cuma günü başlayacağını hatırlatan Halil Etyemez, yeni yasama yılında toplumun genelini ilgilendiren önemli kanunların çıkarılacağını kaydetti. Etyemez, “27. Dönem 4. Yasama Yılı’nda 105 birleşim, 488 oturum gerçekleştirdik. 801 saat 33 dakika çalışma yaptık. Toplam 81 kanun kabul ederek yasalaştırdık. Bunlardan 24’ü kamu kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kanunlar. 55’i uluslararası anlaşmaların kabulüne ilişkin, 2’si de bütçe ve kesin hesap kanunlar. 27’inci Dönem 5’inci Yasama Yılı 1 Ekim tarihinde başlayacak. Bu dönemde de toplumumuzun genelini ilgilendiren, milletimizin refahını arttıracak önemli kanunları yasalaştıracağız” diye konuştu.

2023 CUMHUR İTTİFAKI'NIN YENİ BİR ZAFER YILI OLACAK

Etyemez, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde istikametini milletle birlikte belirleyerek ülkeye hizmet yolunda çalıştığını vurguladı. ‘İstemezük zihniyeti ile hareket eden bir muhalefet ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Etyemez, muhalefete rağmen büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını sürdürdüklerinin altını çizdi. Etyemez, “Biz AK Parti olarak hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden 84 milyonun birlik ve beraberliği için siyaset yapıyoruz. Biz siyaseti halk için, hizmet için adalet için hakikat için yapıyoruz. Ülkemizde algıya, iftiraya, yalan ve kumpasa dönük bir siyaset anlayışını yıkmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacak” ifadelerini kullandı.

KONYA’YI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Konya’nın, Türkiye’nin kalkınmasında başrolde yer aldığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya’nın vefakar çiftçileri, yatırımcı iş adamları, sanayisi, emektar işçileri, üniversiteleri, vefakar halkıyla ve vizyoner belediyeleriyle birlikte Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Konya’nın her alanda daha ileriye taşımak için çalıştıklarına dikkat çeken Etyemez, “AK Parti hükümetleri olarak Konya’mıza 60 milyarın üzerinde yatırım yaptık. Konya’mızda eğitime bugüne kadar yaklaşık 2 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2002 yılında yalnızca 6 adet olan atık su arıtma tesisini 66’ya çıkardık. Sağlıkta toplam 3 bin 349 yatak kapasiteli 33’ü hastane olmak üzere 95 adet sağlık tesisini şehrimizin hizmetine verdik. Konya’mızı enerji üssü haline getirdik. Ülkemizin en büyük güneş enerji santrali Karapınar Güneş Enerji Santrali’ni Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası seri üretime başladı. Savunma sanayiinde şehrimizi önemli bir noktaya getirecek bu yatırım ile bin 200’ün üzerinde istihdam sağlanmış olunacak” dedi.

TARIM, ORMAN, SU ALANINDA 31 MİLYAR YATIRIM VE DESTEK

Tarım sektörünü bugünün ve geleceğin sektörü olarak gördüklerini belirten Halil Etyemez, Türkiye’nin tarım sektöründe küresel aktörlerden biri olduğunu açıkladı. Tarım sektörünün öneminin koronavirüs salgınıyla daha iyi anlaşıldığını kaydeden Etyemez, tarım alanında Konya’da yapılan çalışmalara değindi. AK Parti olarak Konya’da tarım, orman ve su alanında 31 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ve destek verdiklerini açıklayan Etyemez, “Konya’ya verilen tarımsal destek ödemelerini 6 kat arttırdık. Konya bitkisel üretim ve hayvancılığa 10 milyar liranın üzerinde destek verdik. Konya IPARD Hibeleri kapsamında yer alan 42 il içinde en fazla hibe ödenen birinci durumunda. Sulama alanında yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yaparak 283 adet tesisi hizmete aldık. 2 içme suyu, 22 baraj, 30 gölet, 2 yer altı depolaması, 67 sulama tesisi, 17 arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri, 141 taşkın koruma tesisi yaptık. 7 baraj, 4 gölet, 21 sulama tesisinde çalışmalar hızla devam ediyor. 15 baraj, 7 gölet ve 33 sulama tesisinde ise planlama ve proje aşamasında” diye konuştu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI TEDBİR ALMAK ZORUNLULUK

Dünyayı saran en önemli krizlerden birinin iklim değişikliği olduğunu vurgulayan Milletvekili Halil Etyemez, gelecekte iklim göçlerinin olacağı bir dünya ile karşı karşıya kalınacağını söyledi. Son 50 yılda, sel, fırtına, kuraklık gibi doğal afetlerin sayısının 5 kat arttığına dikkat çeken Etyemez, “Yapılan bazı araştırmalar 2050 yılında iklim değişikliği ile birlikte dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin sel riski ile karşı karşıya kalacağı, nüfusun yarısının ise susuzluk riski yaşayabileceği öngörüyor. Tarımsal üretimde ise iklim değişikliğinin etkisiyle 2050’ye kadar verimde yüzde 10 ile yüzde 25 arasında bir düşüş bekleniyor. Hayatımızın her alanını etkileyen, özellikle tarım, orman ve su alanında iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak tedbirleri almak bir zorunluluk. Türkiye’nin iklim değişikliği ile ilgili programların yapılması, kamu spotlarının, güncel bilgilendirmelerin artması son derece elzem” ifadelerini kullandı.

TASARRUFLU OLMAYA ÇAĞRI

Açıklamalarında tasarrufa ayrı bir parantez açan Etyemez, tasarrufun bilinçli tüketim olduğunu söyledi. Her 9 insandan birinin açlıkla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Etyemez, üretilen gıdaların her yıl üçte birinin israf edildiğini kaydetti. Etyemez, sözlerini şöyle tamamladı: “Günlük 4,9 milyon ekmeği israf ediyoruz. Ürettiğimiz sebze ve meyvelerin yüzde 50’sinde kayıp yaşıyoruz. Ülkemizde, her yıl 18,8 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Bizim medeniyet kodlarımızda ‘Bir nehrin kenarında abdest alsanız bile, suyu israf etmeyin’ hadisi şerifi bulunmakta. ‘Ben tek başıma ne yapabilirim ki?’ demeyelim. Hep birlikte farkındalık oluşturalım. Medeniyet kodlarımızın hepimizi israftan uzaklaştırıp tasarrufa yönlendirdiği gerçeğinden hareketle, tüm insanlığın geleceği için tüm vatandaşlarımızı sizlerin aracılığı ile tasarrufa davet ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.