Konya Milletvekili Esin Kara'dan Meke Gölü'yle ilgili bakanlığa 2 soru

Konya Milletvekili Esin Kara'dan Meke Gölü'yle ilgili bakanlığa 2 soru

Dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen ve son yıllarda iyiden iyiye yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Meke Gölü’yle ilgili MHP’den girişim geldi.

Son yıllarda Karapınar’da yaşanan çölleşme neticesinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Meke Gölü’yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Meke Gölü’yle ilgili 2 soru yöneltti.

Esin Kara yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

* Meke Krater Gölü, Konya'nın Karapınar ilçesinde, sönmüş bir volkan kraterinin gaz patlaması sonucu suyla dolmasıyla oluşmuştur. Gölün ortasında adacıklar bulunmaktadır.

* Karapınar Düzlüğü'nde, Karapınar-Ereğli yolunun 7. km'sindeki sapaktan 2 km içeride yer almaktadır.

* Göl ve birincil krater çukurunun uzunluğu 800 metre, genişliği 500 metredir. Göl 12 metre derinliğindedir. Adını çevrede yaşayan meke kuşlarından almaktadır.

* Nadir göçmen kuşların Türkiye üzerinde mola verdiği ve Dünya’nın nazar boncuğu ünvanını taşıyan yıllar içerisinde göl kuruma tehlikesi ile birçok kez karşı karşıya kalmıştır.

GÖL KURUMA TEHLİKESİ ALTINDA

Kara Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a şu soruları sordu:

Meke Gölü’nde yaşanan kurumanın nedenlerinin araştırılmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

Meke Gölü’nde yaşanan kurumanın önlenmesi ve gölün kurtarılmasına yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum