Konya Milletvekili CHP'nin 'Arınma Komisyonu'nda Görev Aldı
CHP'de belediyeleri mercek altına alacak Yerel Yönetimler İnceleme Kurulu üyeleri netleşti. Listede Konya Milletvekili Barış Bektaş da yer alıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yerel yönetimlerin mali ve idari yapılarını incelemek amacıyla kurulan ve kamuoyunda "Arınma Komisyonu" olarak adlandırılan Yerel Yönetimler Hukuki Süreçler İnceleme ve Değerlendirme Kurulu'nun üyeleri resmiyet kazandı. Doğrudan Genel Başkanlık makamına bağlı çalışacak bu kritik kurulda, Konya Milletvekili Barış Bektaş da görev üstlendi.
Komisyonda Dikkat Çeken İsimler Yer Alıyor
Hukuk, mali denetim ve kamu yönetimi alanlarında uzman isimlerden oluşturulan kurul, CHP'li belediyeler üzerindeki hukuki ve idari süreçleri yakından takip edecek. Komisyonda Konya Milletvekili Barış Bektaş’ın yanı sıra şu isimler bulunuyor:
Semih Esen (Eski Konyaaltı Belediye Başkanı)
İbrahim Yumuşak (Eski MASAK Başkan Yardımcısı)
Cevdet Akay (CHP Milletvekili)
Efsun Ünal (Hukukçu)
Melih Özay (Emekli Mülkiye Başmüfettişi)
Kritik Toplantı Yarın Gerçekleşecek
Hakkında adli soruşturma yürütülen, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan ya da yargı süreci devam eden belediye başkanlarını ve yerel yönetimleri denetleyecek olan kurul, Çarşamba günü (yarın) ilk kritik toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, bugüne kadar uzanan süreçler masaya yatırılarak yeni dönemin çalışma takvimi netleştirilecek.
Kurula Geniş Yetkiler Tanındı
Genel Başkan düzeyinde yürütülen bu çalışma kapsamında kurula olağanüstü inceleme yetkileri verildi. Komisyon sadece adli davaları değil; belediyelerin ihale süreçlerini, harcama kalemlerini, personel alımlarını ve atama kararlarını da mevzuata uygunluk açısından detaylıca inceleyecek.