Konya Meydan Köyü’nde vatandaş çileden çıktı! Ambulans dahi arayamıyorlar

Konya Meydan Köyü’nde vatandaş çileden çıktı! Ambulans dahi arayamıyorlar

Konya’da etkili olan şiddetli fırtına yıllardır cep telefonu, 14 gündür de sabit hatların çalışmadığı Meydan Köyü sakinlerini çileden çıkardı. Ambulans ve itfaiye dahil hiçbir yere ulaşamayan mahalleliler acil çözüm bekliyor

Konya’nın Selçuklu İlçesine bağlı Meydan Köyü Mahallesinde vatandaşların uzun yıllardır yaşadıkları cep telefonlarının çekmemesi sorununa şimdi sabit hat da eklendi. Cep telefonları ile görüşmek için dağa ya da ağaca çıkmak zorunda kalan mahalleliler, selle mücadelede koparılan sabit hatların da onarılmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Konya merkeze 30, İstanbul yoluna 6 kilometre uzaklıktaki Meydan Köyü’nde iletişim sorunu bitmiyor. Geçtiğimiz haftalarda selle mücadele eden köyde, iş makinelerinin çalışmaları sırasında sabit hat kablolarının da koptuğunu belirten vatandaşlar 14 gündür telefon kullanamıyor.

Şiddetli fırtına nedeniyle herhangi bir felaket yaşanması halinde hiçbir yere ulaşamayacakları korkusu yaşayan bir mahalle sakini, “Konya Meydan Köyü mahallemiz şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Geçtiğimiz günlerde selle mücadele etmiş, belediyenin iş makineleri gerekli çalışmaları yapmışlar fakat çalışırken köyün iletişim kabloları sabit hat koparılmış. 14 gündür hiçbir kimseye ulaşamıyoruz” dedi.

Köylü çileden çıktı

“Cep telefonunun çekmediği sabit hattın çalışmadı bu mahallemizde herhangi bir soba zehirlenmesi ya da hastalanma durumunda ambulans bile çağrılamıyor” diyen mahalle sakinleri, “Köylü cep telefonunu çekmemesi nedeniyle daha önce tüm operatörler ve yetkililere başvurmasına rağmen hiçbir sonuç elde edememiştir. Üstüne bir de sabit telefonun çalışmaması köylü çileden çıkarmaktadır. Herhangi bir görüşme yapmaları için ya ağaca çıkmaları gerekmektedir ya da en yakın dağın tepesine. 60 - 70 yaşındaki insanların ağaca çıkamıyor daha da tırmanamıyor nasıl konuşacağız ne yapacağını şaşırmış durumda. Yetkililere durumu ilettik hala sonuç yok” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.