Konya Mevlana Meydanı'nda Mevlid Kandili coşkusu!

Konya Mevlana Meydanı'nda Mevlid Kandili coşkusu!

Sultan Selim Camii'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle Mevlid Kandili'ni ihya eden Konyalılar yatsı namazının ardından Mevlana Meydanı'nda kandil sevincini paylaştı. Başkan Altay, Kılca ve Pekyatırmacı cami çıkışında vatandaşların kandilini kutladı

Konya’da Mevlid Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ederek gece boyunca ibadet etti. Sultan Selim Camii'nde, Kur'an-ı Kerim, mevlidi şerif, ilahiler ve dualarla geceyi ihya eden Konyalılar yatsı namazının ardından Mevlana Meydanı'nda kandil sevincini paylaştı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili’nde Sultan Selim Camii’nde Konyalılarla bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı vatandaşların kandilini tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yatsı namazı sonrası Sultan Selim Camimizde hemşehrilerimizin kandil sevincine ortak olduk. Dualarımız kabul olsun inşaAllah. Allah, birlik beraberliğimizi daim etsin, bereketlendirsin" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Sultan Selim Camii'ni dolduran hemşehrilerimizle Mübarek Leyle-i Mevlid'in bereketini yaşadık. Rabbim ibadetlerimizi, dualarımızı kabul etsin; birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın inşallah" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Karatay Belediye Başkanımız ile birlikte hemşehrilerimizin kandilini tebrik ettik. Rabbim, bu mübarek gecede edilen duaları kabul eylesin" dedi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.