Konya Mevlana Çarşısı'nda son durum ne? Başkan Altay'dan yeni açıklama

Konya Mevlana Çarşısı'nda son durum ne? Başkan Altay'dan yeni açıklama

Gündeme dair birçok konunun ele alındığı meclis toplantısında Konya'yla ilgili önemli konular hakkında konuşan Başkan Altay, çalışmaların hızlandığını aktardı. Başkan Altay Mevlana Çarşısı'nın yıkımında sona gelindiğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm adına çok önemli bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Mevlana Çarşısı hakkında şunları söyledi:

* Çok uzun yıllardır konuşulan, hatta yapıldığı ilk günden itibaren tartışma konusu olan Mevlana Çarşısı’nda süreç tamamlandı.

* Yıkım işlemi büyük ölçüde tamamlandı. Aziziye, Sultan Selim ve Mevlana Müzesi arasındaki o kötü görüntü artık yok. Artık hafızalarda kaldı, genç nesil bunu göremeyecek.

* Esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Yüzde yüz mutabakatla dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Altın Çarşı’da da yüzde 90’a geldik.

* İnşallah 1 Ocak itibariyle Altın Çarşı’da da; yani Mevlana Çarşısı, Mevlana Caddesi, Aziziye Caddesi ve Mevlana Meydanı arasındaki kalan tüm alanda yıkım çalışmalarına başlamış olacağız.

* Yıkılan Mevlana Çarşısı alanında inşallah yeni projeyi 1 ay içinde yapıma başlamayı arzu ediyoruz. Bunu da 2021 yılı 10 Eylül’den önce tamamlamak istiyoruz.

* Çünkü Konya çok önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. 5. İslam Dayanışma Oyunları şehrimizde gerçekleşecek.

* Bundan sonra İslam Oyunları her meclisimizin önemli bir gündemi olacak. 50 ülkeden 5 bin 500’ün üzerinde sporcu, ailesi ve tüm dünya Konya’yı takip edecek. Bu döneme yoğun bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum