Konya merkezli 4 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu! 3'ü yurtdışına kaçtı! 5'i etkin pişmanlıktan faydalandı

Konya merkezli 4 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu! 3'ü yurtdışına kaçtı! 5'i etkin pişmanlıktan faydalandı

Konya Emniyeti Terörle Mücadele Şubesince Konya merkezli Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, Kütahya'da FETÖ'nün Silahlı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 şahıs gözaltına alındı. Aranan 3 firarinin yurt dışında olduğu tespit edildi

Konya merkezli 4 ilde FETÖ Silahlı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda örgütte yönetici konumunda olan 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest bırakılırken, verdikleri bilgilerle bugüne kadar gizlenmeyi başaran bir çok yeni isme ulaşıldı.

KONYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce (TEM) FETÖ Silahlı Terör Örgütü içerisinde yönetici konumunda olan, gizlilik çerçevesinde faaliyet göstererek kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen ve örgüt adına yetiştirdiği elemanları bu kurumlara yerleştirerek devamlılığı sağlamak isteyen şüpheli şahıslara yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde tespit edilen 8 şüpheliye yönelik Konya merkezli 4 ilde (Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, Kütahya) eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

8 ŞÜPHELİDEN 3'Ü YURTDIŞINA FİRAR ETMİŞ

Bölge temsilcisi, talebe temsilcisi gibi örgüt içerisinde yönetici konumunda olduğu tespit edilen 8 şüpheliye düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise yurt dışında firari olduğu tespit edildi.

5 ŞAHIS DA ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANDI

Konya TEM Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli etkin pişmanlıktan yararlanarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartı ile serbest bırakıldı.

BİR ÇOK GİZLENEN ŞAHIS TESPİT EDİLDİ

Şüpheli şahısların vermiş oldukları bilgiler neticesinde kendilerini bugüne kadar gizlemeyi başaran birçok şahıs tespit edildiği öğrenildi.

Tespit edilen şahıslarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.