Konya Meram'da şafak baskını! Tarihi eser kaçakçılarına bir darbe daha

Konya Meram'da şafak baskını! Tarihi eser kaçakçılarına bir darbe daha

Konya Emniyeti Cumhuriyet tarihinin en büyük tutuklamalı tarihi eser kaçakçılığı operasyonunun ardından, şafak vakti Meram'da bir adrese düzenlediği baskında çok sayıda sikke ve tarihi obje ele geçirdi

Konya Emniyeti Cumhuriyet tarihinin en büyük tutuklamalı tarihi eser kaçakçılığı operasyonunun ardından, bu sabah Meram'da bir operasyona daha imza atarak, çok sayıda tarihi sikke ve obje ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi mahkemeye sevk edildi.

KAÇAKÇILARA BİR DARBE DAHA

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Meram ilçesinde bir evde yapılan aramada çok sayıda sikke ve tarihi obje ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Konya merkezli Miras operasyonu düzenlenmiş, 38 ilde 143 şüpheli yakalanarak ülke gündeminde yer almış, sonrasında sadece Konya'da adliyeye sevk edilen 34 kişiden 17'si tutuklanmış ve Cumhuriyet tarihinin tek seferde en yüksek Tarihi Eser Kaçakçılığı tutuklaması olarak kayda geçmişti.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON! HEPSİ AYNI EVDE BULUNDU

Operasyonlarına aralıksız devam eden KOM ekipleri Meram ilçesinde belirlediği bir adrese şafak operasyonu düzenledi. Evde yapılan aramada 268 adet tarihi eser niteliğinde obje, 106 adet çeşitli dönemlere ait sikke, bir adet yüzey dedektörü ve hassas terazi ele geçirilerek el konuldu.

Konuyla ilgili bir kişiye "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefetten" işlem yapılarak mahkemeye sevk edildi.

00.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.