Konya Meram'da kara kış hazırlıkları tamam! 'Külfet değil bereket olacak'

Konya Meram'da kara kış hazırlıkları tamam! 'Külfet değil bereket olacak'

Meram Belediye Başkanı Kavuş, olası kar yağışları ve buzlanmanın vatandaşları olumsuz etkilememesi adına belediye olarak gereken tüm tedbirleri en ince ayrıntısına kadar aldıklarını belirterek, "Kış külfet değil bereket olacaktır" dedi

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi, iyiden iyiye kendini hissettiren soğuklar ve önümüzdeki süreçte yaşanacak olası kar yağışları ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri en ince detayına kadar aldı. Önlemleri, pandemi sürecinde yaşanması muhtemel olumsuzlukları da göz önünde bulundurarak aldıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Hemşehrilerimizle birlikte aldığımız tedbirlerle bu kışı, zorluklarıyla değil bereketiyle anımsayacağız” dedi.

Meram Belediyesi kış mevsiminin olumsuzluklarına karşın tüm önlemlerini aldı. Soğukların kendini hissettirmesi, olası kar yağışları ve buzlanmanın vatandaşları olumsuz etkilememesi adına belediye olarak gereken tüm tedbirleri en ince ayrıntısına kadar aldıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, önlem planlamasını yaparken pandeminin de getireceği olumsuzlukları da göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

2.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: ALDIĞIMIZ TEDBİRLERLE KIŞ KÜLFET DEĞİL BEREKET OLACAKTIR

Özellikle kar yağışı ve buzlanma vakalarına karşılık tuz ve solüsyon stoğunu tamamladıklarını da söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye olarak kış mevsiminin tüm olumsuzluklarına karşın tüm önlemleri aldık. Şartların getireceği kötü durumları bertaraf edebilmek amacıyla 10 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 15 adet kazıcı ve kepçe, 9 adet greyderden oluşan araç parkımız ve acil müdahale ekiplerimiz müdahaleler için her an hazır bekletilecek. Bunlarla birlikte yaşanabilecek don ve buzlanma için 100 ton buz önleyici solisyon ve 200 ton tuz stoğuyla hemşehrilerimizin sorunsuz bir kış geçirebilmesi için gayret göstereceğiz. Yağışların ardından oluşabilecek su birikintilerini ve taşkınlarını önlemek amacıyla ekiplerimiz rögar kapaklarının bakımlarını da tamamlamış bulunuyor. Bu yıl her yıldan farklı olarak önlemleri alırken pandemi sürecini de göz önünde bulundurduk. Planlamamızı, ekiplerimizin ve hemşehrilerimizin sağlığını da göz önünde bulundurarak hizmetlerimizin kalitesinde bir düşüş yaşanmayacak şekilde gerçekleştirdik. Bizlere emanet olarak gördüğümüz sokak hayvanlarının da zorlu kış şartlarından etkilenmemeleri için kedi-köpek evlerine bırakacağımız mama ve su miktarını artırdık, beslenme zaman aralığını düşürdük. Tüm bunların yanında hemşehrilerimiz de gerekli tedbirlerini aldıkları ve ekiplerimize destek oldukları sürece çok daha rahat bir kış mevsimi geçireceğimizi unutmamalılar. Böylece kış külfet değil bereket olacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.