Konya Meram'da çok sayıda hırsızlığa karışan 3 yabancı uyruklu yakalandı!

Konya Meram'da çok sayıda hırsızlığa karışan 3 yabancı uyruklu yakalandı!

Konya'nın Meram İlçesi Köyceğiz, Dere ve Durunday Mahallelerinde 5 ayrı hırsızlık suçunun failleri olduğu tespit edilen 14, 15 ve 18 yaşındaki yabancı uyruklu 3 şahıs, çaldıklarıyla birlikte yakalandı. Çaldıklarını sattıkları esnafa da işlem başlatıldı

Konya Emniyet Müdürlüğü'nün faili meçhul hırsızlık olaylarına yönelik yürüttüğü çalışmalarda, Meram'da çok sayıda hırsızlık olayına karışan 14, 15 ve 18 yaşlarındaki 3 yabancı uyruklu şahıs birçok suç unsuru ile yakalanarak gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Meram Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği Ekipleri Huzur ve Güven Şehri Konya ilkesini sağlamak için meydana gelen Faili Meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yaptığı çalışmalarda, 3 yabancı uyruklu şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Meram İlçesi Köyceğiz mahallesi, Dere Mahalesi, Durunday Mahallesinde gerçekleşen 5 ayrı şuçun faillerinin yabancı uyruklu (18) M.T., (15) M.Ö. ve (14) O.S. olduğu tespit edildi. Polis Ekiplerinin yaptığı detaylı çalışmalar neticesince 3 şahıs çaldıkları malzemelerin bir kısmı ile yakalandı.

ÇALDIKLARI MALZEMELERLE YAKALANDILAR

Şahısların çalmış oldukları malzemelerin bir kısmı iki çanta içerisinde yaklaşık 20 kğ bakır kablo, 8 adet musluk, 2 adet büyük vana, su tesisat işlerinde kullanılan muhtelif malzemeler ile metal testereye Polis Ekiplerince el konuldu.

Çalıntı malzemeleri satın alan esnafa işlem başlatıldı

Çaldıkları musluk malzemelerinin bir kısmını 250 TL karşılığında Sahibiata Mahallesinde M. D. isimli şahsın iş yerine satıldığı tespit edildi. İş yeri sahibine Konya Valiliği 2021/1 genelgesi kapsamında ikinci el eşya alım satımında düzenlemesi gereken formu düzenlemediği için idari ve adli işlem başlatıldı. Ayrıca el konulan malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Hırsızlar Çocuk Şube'ye götürüldü

Meram İlçesinde 5 ayrı adreste hırsızlık yaptığı tespit edilen şahıslardan M.T. isimli şahıs muhafaza altına alınan malzemelerle birlikte Polis Merkezi Amirliğine, M. Ö. ve O.S. isimli şahıslar ise işlemleri yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

ze-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.