Konya Meram'da 400'ü yabancı 2 bin 341 çift mutluluğa ‘evet’ dedi

Konya Meram'da 400'ü yabancı 2 bin 341 çift mutluluğa ‘evet’ dedi

Konya Meram’da pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında 400’ü yabancı uyruklu olmak üzere 2 bin 341 çiftin nikahı kıyıldı

Konya'nın Meram ilçesinde 2020 yılında yaşanan pandemiye rağmen gerçekleşen nikah sayısında büyük bir düşüşün yaşanmamış olmasının aile kurumu adına sevindirici olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sağlıklı, mutlu ve güçlü bir aile için atılan her adımın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

4.jpg

Meram’da 2020 yılında 400’ü yabancı uyruklu olmak üzere 2341 çiftin nikahı kıyıldı. Meram Belediyesi Evlendirme Memurluğundan yapılan açıklamada 2020 yılı boyunca 2521 çiftin müracaatları Nüfus Cüzdanlarına göre bilgisayar ortamında ön kayıtları alınıp, Sağlık Raporlarını almak üzere Aile Hekimlerine gönderildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca şu bilgilere de yer verildi; “2341 çiftin evlenme müracaatları kabul edilip, dosya açılarak nikah akitleri gerçekleştirilmiş olup VGF 20 formları tanzim edilerek tescil edilmek üzere Meram İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gönderildi. 400 Yabancı uyruklu vatandaşın nikah akdi kıyıldı. Öte yandan nikah akitlerini diğer il ve ilçelerde yaptırmak isteyen 63 çiftin, Evlenme İzin Belgesi düzenlenerek kendilerine zimmetli olarak teslim edildi. 45 çiftin işlemleri ise tamamlanmış ve kendilerine nikah akitlerinin yapılacağı günü ve saati bildirir randevu verilmiş ; randevu tarihinden önce evlenmekten vazgeçtiklerini beyan etmeleri üzerine dosyaları iptal edildi. 72 çiftin ise evlenme dosyası oluşturulmuş ve ilgili Sağlık Kuruluşuna gönderildiği halde geri dönmediği tespit edilmiştir.

2.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: TÜM ÇİFTLERİMİZE MUTLULUKLAR DİLİYORUM

2020 yılında yapılan nikahların bir kısımına katılarak yeni çiftlerin mutluluğuna ortak olan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’ta yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “2020 yılında nikahı kıyılan tüm çiftlerimize mutluluklar diliyorum. Yoğun çalışma gündemimizden vakit bulduğum her an nikahlara katılıp ailelerin bu sevincine ortak olmaya gayret ediyorum. Bu aynı zamanda aile kurumuna verdiğimiz değerin de göstergesi. Sağlam ve güçlü bir toplumun en önemli temel taşı ailedir. Ve yine sağlam ve güçlü bir devlet ve bir millet sağlam ve güçlü aile kurumunun üstünde yükselebilir. Tüm çiftlerimizin bunun bilincinde olarak sağlıklı, sağlam ve mutlu bir yuva kurmaları en büyük temennimiz. Biz de belediye olarak bu noktada üstümüze düşeni bugüne değin hep fazlasıyla yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Pandemi sürecinde her ne kadar düğünler yapılamasa da önceki yıllara nazaran nikah sayısının çok da fazla düşmediğini görmek bir diğer mutluluğumuz oldu. Bu vesile ile 2021 yılında evlenecek tüm çiftlerimize de şimdiden mutluluklar diliyorum.”

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.