Konya Meram'a yeni konut projesi! Oruç Reis Evleri'nin müjdesi Piri Reis Evleri'nin temel atmasında geldi

Konya Meram'a yeni konut projesi! Oruç Reis Evleri'nin müjdesi Piri Reis Evleri'nin temel atmasında geldi

Konya'ya Meram Belediyesi tarafından kazandırılacak olan Piri Reis Evlerinde ilk temel dualarla atıldı. Başkan Kavuş törende Meram'ın yeni toplu konut müjdesini de açıkladı: 1100 konutluk Oruç Reis Evleri'nde hazırlıklar tamam

Konya'ya Meram Belediyesi öncülüğünde kazandırılacak olan 846 dairelik Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya ve Meram’ın tarihi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Piri Reis Konutları’nın da bu değişimin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Kavuş, belediye öncülüğünde yeni kurulan Oruç Reis Evleri'nin müjdesini de vererek, detayları 1 Haziran'da kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sorunları çözülmüş, modern ve müreffeh bir Meram için attıkları her adımın anlamlı ve değerli olduğuna vurgu yaparak, “İnsan merkezli belediyecilik anlayışıyla çıktığımız hizmet yolculuğumuzun yeni bir durağında, yeni bir temel atma töreninde bizleri yeniden buluşturan Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. Gerek belediyelerimiz gerekse diğer kamu kurumlarımız gün geçmiyor ki şehre ve ilçeye yeni bir yatırım ya da yeni bir proje kazandırmasın. Hafta geçmiyor ki bir açılışta bir çalışmada bir programda bir araya gelmeyelim. Benim Şehrim’in ve Bizim Meram’ın bu tarihi dönüşüm ve değişimini gerçekleştiren bu ekibin bir parçası olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Piri Reis Konutları, ‘Büyük Konut Hamlemizin’ 77 bin 353 başvuru sayısı ile rekor kıran halkası oldu. Her yeni projede olduğu gibi Piri Reis Evleri’nde de bu rakam ile kendi rekorumuzu bir kez daha egale ettik. Meram’da gerçekleştirdiğimiz Konut Hamlemizin büyüklüğü, konut ya da başvuru sayısının çokluğuyla ilgili değil sadece. Aynı zamanda belediyemize duyulan güvenin büyüklüğü sebebiyledir” diye konuştu.

Resim

MERAM'A YENİ TOPLU KONUT MÜJDESİ: ORUÇ REİS EVLERİ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Piri Reis Evleri temel atma töreninde Meram'a kazandırılacak yeni toplu konut müjdesini de açıkladı. Kavuş, "Yeni projemiz Oruç Reis Kooperatifi'nin hazırlıklarını tamamladık. 1100 konutluk Oruç Reis Evleri ile birlikte büyük konut hamlemiz 6569 konuta ulaşacağız. Oruç Reis Evleri mahallemize, ilçemize, şehrimize hayırlı olsun” dedi. Başkan Kavuş, Oruç Reis Kooperatifi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 1 Haziran'da açıklayacaklarını söyledi.

Meram Belediyesi öncülüğünde Aymanas Mahallesi’nde kurulan Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “846 dairelik Piri Reis Evleri iki ayrı parselde zemin ile birlikte 7 kattan oluşan 14 blok inşa edilecek. 23 bin 500 metrekare sosyal yaşam alanı içerisinde yeşil alan, çocuk oyun ve spor alanlarıyla beraber, yürüyüş yollarıyla birlikte site sakinlerine konforlu bir yaşam sunacak. Her daire içinde bir kapalı otopark yeri ayrıldı” diye konuştu.

Piri Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma törenine Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Meram Belediye Meclisi üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Meram muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Meram’da son birkaç yıldır kentsel dönüşümde baş döndürücü bir süreç yaşadığına vurgu yapan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle tamamladı:

Belediyemiz öncülüğünde bir kooperatifin temelini atarken, diğer taraftan biten konutların teslimini gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan yeni kooperatifin ön başvurularını alırken diğer taraftan yeni bir kooperatifin hazırlıklarını yapıyoruz. İşte tam da bu noktada yeni bir kooperatifimizin daha müjdesini vermek istiyorum. Detaylarını 1 Haziran günü kamuoyuyla paylaşacağımız yeni projemiz ‘Oruç Reis Evleri Kooperatifi’nin hazırlıklarını da tamamladık. Oruç Reis Evlerimiz de şimdiden şehrimize, ilçemize hayırlı olsun. Kentsel dönüşümle sadece yaşam alanlarını yenilemiyor, yeşil alanları, parkları, okulları, camisi, sosyal tesisleri ile insanımızın hak ettiği yaşam alanlarını da oluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını yapmak kadar, hızla tamamlamak da çok önemli. Projelerimiz, Meram’ın geleceğine daha güvenle bakmasını sağlayacak, Meramlı hemşehrilerime modern ve konforlu yaşam alanları kazandıracak, ilçe genelinde yaşanan konut açığına neşter vuracak ve inşaat sektörüne ivme kazandıracak. Hızla tamamlayarak, bu alanda da örnek bir başarıya imza atmayı hedefliyoruz. Bu başarıların öncelikli mimarının liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmem gerek. Çünkü biz belediyeciliği ve hizmeti, hizmetin ve belediyeciliğin ‘Piri’, Reisimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Onun açtığı hizmet yolunda en güzel örneğimiz yine kendileridir. Bu sürecin bir diğer mimarı ise bizimle birlikte, bizlere güven duyan, projelere teveccüh gösteren hemşehrilerimizdir. Hemşehrilerimizin bu teveccühleri, bizim bu noktada çalışma gayretlerimizi ve sorumluluklarımızı da artırıyor. Bu sebeple daha fazla çalışmaya ve daha fazla üretmeye gayret gösteriyoruz. Onlara da gösterdikleri bu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Meram Oruç Reis Evleri başvuruları ne zaman?

Konya Meram Oruç Reis Evleri hangi mahallede yapılacak? Oruç Reis Evleri'ne ön başvuru bedeli kaç lira, daire tipleri ve ödeme koşulları neler? sorularına cevap aranırken, Meram Belediyesi'nden henüz bir açıklama yapılmadı. Meram Oruç Reis Evleri ile ilgili gelişmeleri memleket.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.