Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Özel Öğrencisi Alper Akgül Ödüle Doymuyor

Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Özel Öğrencisi Alper Akgül Ödüle Doymuyor

Antalya'da düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası, heyecan dolu mücadelelere ev sahipliği yaptı. Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen organizasyon, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlendi.

Şampiyonaya, 81 ilde düzenlenen il müsabakalarında başarılı olan ve barajları aşan yaklaşık 125 özel sporcu katıldı. Bu özel sporcular arasında down sendromlu, otistik ve mental engelli sporcular yer aldı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan sporcuların ulusal düzeydeki yeteneklerini sergileme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Şampiyonada derece elde eden sporcular arasından seçilecek milli takım üyeleri, Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme şansını elde edecekler. Dereceye giren sporcuların heyecanla beklenen milli takım seçimleri gerçekleştirilecek. Türkiye Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası, özel sporcuların yeteneklerini ortaya koymaları ve uluslararası alanda ülkelerini gururla temsil etmeleri adına büyük bir öneme sahip bulunuyor.

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu özel öğrencisi Alper Aklgül’de Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında 50 m sırtüstü yüzme Türkiye 2.si ve yüzme 2.si oldu.

Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Özel çocuklarımıza okulumuzda özel önem veriyoruz. Özel çocuklarımız herkesin bildiği gibi özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duyan çocuklar. Diğer akranlarına nispeten biraz daha dezavantajlı olarak hayata başlayan çocuklarımız. Özel çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetler ve sportif müsabakalarla kendilerine olan güvenleri artıyor, ailelerinin ve toplumun onlara olan bakışı değişiyor, arkadaş grubu değişiyor ve böylece de topluma uyumları artmış oluyor. Dolayısıyla özel çocuklar bu tip müsabakalarla çok daha fazla sosyalleşme imkânı buluyor. Bu yüzden özel çocuklarımıza daha fazla alaka göstermemiz gerekir.

Bu çocuklarımız yarıştıkları müsabakalarda, olimpiyatlarda madalyalar alıyor ve çok büyük sevinç yaşıyorlar. Bir zamanlar bu çocuklarımız sokağa çıkartılmazken günümüzde ise olimpiyatlarda yarışıp dünya şampiyonluğu, olimpiyat şampiyonluğu kazanıyorlar. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılmasında, sosyalleştirilmesinde ve rehabilite edilmesinde bu tür organizasyonların müthiş faydası var” diye konuştu. Alper Akgül’ün annesi Ayşe Akgül’de ‘bu tip sosyal faaliyetlerle çocuğum daha kaliteli ve keyifli bir yaşam sürüyor, bundan dolayı hem yavrum mutlu oluyor hem de ben’ dedi. ‘Sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocuğum her geçen gün kendisini geliştiriyor, hayata umut ve uyum sağlıyor. Buda benim için ve çocuğum için mutlu bir gelecek vaad ediyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.