Konya Meram 3 Boyutlu Şehir Modelleri eğitimine ev sahipliği yaptı

Konya Meram 3 Boyutlu Şehir Modelleri eğitimine ev sahipliği yaptı

Konya'nın Meram Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün "3B Şehir Modelleri üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Konya'nın Meram Belediyesi ev sahipliğinde, 2020 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi" çerçevesinde verilen hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Toplantıya Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Mehmet Sözel, Konya Kadastro Müdürü Fatih Demir, şube müdürleri, tapu kadastro uzmanları, uzmanlar, mühendisler, belediyelerin imar müdürlüğü ve tapu ve kadastro personelleri katıldı.

konya-bolge-muduru-mehmet-sozel-001.jpg

"DESTEKLERİ İÇİN BAŞKAN KAVUŞ'A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Tapu Kadastro Konya Bölge Müdürü Mehmet Sözel eğitim programının içeriği hakkında yaptığı konuşmada 3 boyutlu şehir modelleri ve kadastro projesinin müdürlüğün vizyon projelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu noktada paydaşları ve katılımcıları bilgilendirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu toplantının aynı zamanda bir değerlendirme toplantısı olacağını ifade eden Sözel, "Eğitim toplantımız iki basamaklı olacak. İlki personeller ikincisi ise Tapu Müdürlüğümüz ve LİHKAP bürolarımızla gerçekleştireceğiz. Genel müdürlüğümüzden gelen ekipler, gerekli bilgileri vererek bu vizyon projemizi muhataplarına tanıtacak. Sizlerin fikirleri bu projeye yön verecek, katkı sağlayacak. Bu güzel ortamı bize sağladığı için Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Meram 3 Boyutlu Şehir Modeli eğitimine ev sahipliği yaptı

"BÖYLESİ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

Şehircilik ve yapılar adına böylesi önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projenin sadece konutları ya da şehri değil tüm yaşamı teknolojiyle buluşturduğuna dikkat çekti. Projenin bir belediyeci olarak kendilerini de yakından ilgilendirdiğini belirten Başkan Kavuş, "Toplantının belediyemizde yapılması da çok anlamlı ve çok değerli. "3B şehir modelleri ve Kadastro Altlıklarının Oluşturulmasının esasında bir zirveyi ifade ettiğinizi düşünüyorum. Sizin bahsettiğiniz bu teknolojik zirveyi biz daha geniş bir ifadeyle "Konya Modeli belediyecilik" diyoruz. Çünkü Türkiye için de bu model bir zirvedir. Belediyeciliğin ve şehirleşmenin zirvesidir" dedi.

tapu-ve-kadastro-genel-mudurlugu-bilgi-teknolojileri-dairesi-baskani-cevdet-ekmel-hatipoglu.jpg

"3 BOYUTLU ŞEHİR MODELLERİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ"

Huzurun hoşgörünün ve misafirperverliğin şehri Konya'da çok güzel bir projeyi başlattıklarını belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu da müdürlüğün tarihi süreci hakkında bilgi verdi.

Kurumun 1847'Den bu yana 167 yıldır pek çok hizmetler sunduğunu kaydeden Hatipoğlu, "Hizmetlerimizin tamamını 23 bölge, 973 tapu ve 81 Kadastro Müdürlüğümüz ve temsilciliklerimizle vermeye gayret ediyoruz. Yılda yaklaşık 20 milyona yakın vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Gelir anlamında da ilk üçteyiz. Pek çok kurumla işbirliği içinde yardımcı oluyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra harita alanında sivil havacılık alanına destek veriyor, haritalar üretiyoruz. 22 bin kullanıcımızla birlikte aktif projelerimizi yürütüyoruz. Bugün de bu toplantıyla 3 boyutlu şehir modellerinin temelini atıyoruz. Kurumsal olarak bu hizmetleri verirken bunun en büyük alt başlığını 3 boyutlu şehir modelleri yürütecek. İşte böylesi önemli bir projeye destek veren ve bizlere kapılarını açan Meram Belediyesine ve Başkanı Mustafa Kavuş'a şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Meram 3 Boyutlu Şehir Modeli eğitimine ev sahipliği yaptı

Konuşmaların ardından Tapu ve Kadastro Uzmanı İsmail Dursun'un moderatörlüğünde "3B Şehir Modelleri ve 3B Kadastro" altlıklarının oluşturulması projesi bilgilendirme sunumuna geçildi.

Meram 3 Boyutlu Şehir Modeli eğitimine ev sahipliği yaptı

2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.