Konya MAKTEK Fuarı açılıyor

Konya MAKTEK Fuarı açılıyor

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü:"Maktek Konya Fuarı ile yaklaşık 250 milyon dolarlık iş hacmine ulaşmayı öngörüyoruz.

Dünyanın en büyük metal işleme fuarlarından olan MAKTEK Fuarı, İstanbul ve İzmir’den sonra  Konya’da açılıyor

MAKTEK Konya Fuarı’nın basın toplantısı düzenlendi. MAKTEK Konya Fuarı, Takım Tezgahları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD), Makine İmalatçıları Birliği (MİB) ve Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle hazırlanıyor. Sektörün öncü fuarı MAKTEK’in ilk kez Konya ile buluşacağını ifade eden Tüyap Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “MAKTEK Fuarı, İstanbul ve İzmir’den sonra şimdi Konya’da. Takım tezgahları en yaygın kullanıldığı şehirlerden biri olan ve ‘KOBİ Başkenti’ olarak adlandırılan Konya, otomotivden savunma sanayine tarımdan mobilya imalatına kadar 80’in üzerinde alanda üretim yapıyor. Sektörün en büyük fuarı haline gelen MAKTEK markasını Konya’ya taşımaya karar verdik. Takım tezgahları ve metal işleme alanında ülkemizin en önemli şehri olan Konya’da bu fuarın düzenlenmesi üretici ve kullanıcıları bir araya getirecek” dedi.

MAKTEK Konya’nın sektörde önemli bir iş hacmi yaratacağını söyleyen Ersözlü, “MAKTEK Fuarı ile yaklaşık 250 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmayı ön görüyoruz. 10’un üzerinde alım heyetinin yanı sıra 40 ülkenin de ajandasında yer almasıyla takım tezgahları sektörü için köprü görevi görüyor.  Yaklaşık 300 katılımcıyı 65 ülkeden gelen 40 bin profesyonelle buluşturacak olan fuar, bölgesine sağladığı ekonomik güçle özellikle; Bursa, Manisa, İzmir, Mersin, Ankara, Kayseri, Adana ve Eskişehir’den gelecek olan sektör temsilcilerini ağırlayacağız. Fuar, 10-11-12 Nisan günleri 10.00-19.00 13 Nisan Cumartesi ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek” dedi. 

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, verimli bir Tarım Fuar’ını geride bıraktıklarını ifade etti. Erkuş, “MAKTEK markasının Konya’da olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Konya’mıza ve ülkemize yararlı ve faydalı olacak bir fuar diliyorum ve sektörün içinde yer alan her paydaşı fuarı davet ediyorum” açıklamalarını yaptı 

Makine İmlatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri Nail Türker, MAKTEK Fuarı’nın Anadolu’nun sanayisi ile ön plana çıkan şehirlerinde Konya’da yapılmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti. Türker, “Makine imalat sanayisi Konya’nın ihracatında yüzde 22’lik payla birinci sırada yer alıyor. Son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar gösterdi ki krizden çıkışın tek yolu; kaliteli yüksek teknolojiye dayalı üretim ve ihracat yapmak. Türkiye bugün çok ciddi bir makine ihracatçısı konumuna geldi. 2018 yılında makine sektör ihracatı yüzde 14.7 artışla 15,5 Milyar Dolar seviyesine ulaştı” dedi. 

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği(TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, Konya’nın bir imalat şehri olduğunu söyledi. Varlık, “Konya başta otomotiv yedek parça olmak üzere; tarım aletleri, spor amaçlı tüfek, her türlü makine, döküm kalıpçılık gibi imalat sektörlerini içinde barındırıyor. Konya takım tezgah sektörünün yüzde 17’sini sahip bir şehir. Konya ve bölge sanayisine daha yeni teknolojilerle hizmet etmek için iki yılda bir yapılacak MAKTEK Konya’da olacağız” açıklamalarını yaptı. Ferit Hepokur-Memleket

 

Etiketler :