Konya küresel ısınmaya bu projeyle karşı koyacak

Konya küresel ısınmaya bu projeyle karşı koyacak

Dünyanın en büyük sorunu haline gelen küresel ısınmaya karşı devletler de çözüm arayışı içine girdi. Türkiye'de de küresel ısınmaya karşı önemli adımlar atılmaya devam ediyor.

Paris İklim Anlaşması'na imza atarak küresel ısınmayla daha etkin savaşmak isteyen Türkiye'de yeni projeler de hayata geçiriliyor.

Türkiye'nin bu amaçla geliştirdiği yeraltı barajları da faaliyete geçti. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin 150 noktasında faaliyete geçecek yeraltı barajı projesiyle tarımsal sulama için önemli bir adım atılmış olacak.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Su tasarrufu sağlayan yer altı barajlarımızın sayısını 2023'e kadar 150'ye ulaştırmayı hedefliyoruz.” cümlesini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin açıkladığı iller arasında İzmir, Manisa, Çankırı, Konya, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kütahya, Balıkesir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Malatya ve Kayseri bulunuyor.

Bu şehirlerde 41 proje faaliyete geçmeyi bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.