Konya krize rağmen büyürdü

Konya krize rağmen büyürdü

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Konya’da beyan edilen gelir vergilerinde yüzde 7 artış yaşandığını açıkladı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Konya’da beyan edilen gelir vergilerinde yüzde 7 artış yaşandığını açıkladı. Oda Başkanı Ahmet İçyer, krize ve küçülen Türkiye ekonomisine rağmen Konya’da yaşanan artışın sevindirici olduğunu söyledi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO), gündemi değerlendirmek için düzenlediği basın toplantısında gelir vergisi beyanları ve güncel konular hakkında bilgi verdi. Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Oda Başkanı Ahmet İçyer, Konya’da gerçekleştirilen vergi beyanlarında yüzde 7.42’lik artışın yaşandığını söyledi. Küresel krize rağmen yaşanan artışın mükellefin duyarlılığını gösterdiğini ifade eden İçyer, “Ekonomik krize, küçülen dünya ve Türkiye ekonomisine rağmen Konya’da yaşanan artışın sevindiricidir. Konya’da gerçekleşen 2009 yılı Gelir Vergisi beyanı, gayrimenkul sermaye iratları (kira geliri) 1-25 Mart tarihleri arasında beyan edilmiştir. Gelir vergisi matrahları toplamı itibariyle yüzde 7.42 artış yaşanmıştır.

Krize rağmen yaşanan bu artış vergi mükellefinin duyarlılığını göstermektedir, Nisan ayında beyan edilecek kurumlar vergisinde de aynı duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz” dedi. Para piyasalarının nakit sıkıntısı yaşadığı dönemde uygulanan vergi oranlarının hem işverenleri hem de işçileri ekonomik açıdan zorda bıraktığını belirten İçyer, “Bazı alanlarda vergi oranlarının düşürülmesi ülke ekonomimizin rahatlaması olarak algılanıp bir başarı olarak sayılmamalıdır.

Zira ödeme zorluğu çeken piyasalar için vergi oranlarındaki değişmeden ziyade piyasaların alım satım gücünün yükselmesi ve bu yönde çalışma yapılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. SMMMO Meslek Yasası’nın yeniden düzenlenmesi ile birlikte Serbest Muhasebeci üyelerine, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yolu’nun açıldığını ifade eden Oda Başkanı İçyer, düzenleme ile birlikte serbest muhasebeci üyelerin yoğun bir eğitim programından geçirildiğini söyledi. Ferit Hepokur-Memleket