Konya kritik sınırı bir türlü geçip mavi olamadı! Şehir protokolü de aşı çağrısı yapmıyor

Konya kritik sınırı bir türlü geçip mavi olamadı! Şehir protokolü de aşı çağrısı yapmıyor

Türkiye’de 2 yıldır devam eden salgında istenen seviye bir türlü yakalanamadı. Hem tedbirlerin uygulanmasında hem de aşılanmada seviye oldukça düşük seviyede. Konya ise aşılanmada adeta durdu.

Koronavirüs salgınında 2 sene geride kalmak üzere. Vaka sayılarının üst seviyelere çıktığı kış aylarına girilirken Türkiye’de de kışın etkileri görülmeye başladı.

Günlük 350 bin bandını aşan test sayılarıyla birlikte ortalama 25-30 bin vakanın ortaya çıktığı Türkiye’de ölüm sayıları da 200’ün altına inmiyor.

VAKALARDA SON DURUM

Toplam 68 bin 700 vatandaşımızı kurban verdiğimiz salgında tüm yoğun bakımların yüzde 70’i dolmuş durumda. Ventilatör doluluk oranının yüzde 30,4’e ulaştığı Türkiye’de yatak doluluk oranı da yüzde 50 sınırını geçti.

KONYA’DA AŞILAMA ORANI DÜŞTÜ

Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesinde işaret edilen yüzde 60 seviyesinden oldukça uzak olan Konya’da bayram sonrası getirilen test zorunluluğu aşılanmada rakamları yukarılara çekti. Ancak son haftalarda bu da yeterli olmuş gibi görünmüyor.

Konya’da iki doz aşılanmış birey sayısı yüzde 69,6 seviyesinde kaldı. Yüzde 75’lik seviyeye görüntü itibariyle uzak olan Konya’da şehir yönetiminden de aşıyla ilgili herhangi bir tavsiye açıklaması da gelmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum