Konya kritik eşiği geçti! Hedefi geç tutturan Konya’yı bekleyen büyük sorunlar var

Konya kritik eşiği geçti! Hedefi geç tutturan Konya’yı bekleyen büyük sorunlar var

Her fırsatta yetkililerin altını çizdiği koronavirüs aşısında Konya, hedefi geç de olsa tutturdu. Şehirde aşılama oranı Türkiye ortalamasının üstüne çıkamadı ancak şehirler sıralamasında Konya, yukarı tırmanışını sürdürdü.

2 seneye yakın bir zamandır süren koronavirüs salgınında verilen mücadelede yeni dönem aşılamayla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her fırsatta aşılanmanın önemine vurgu yaparak vatandaşları aşı olmaya çağırıyor.

İLK GÜNLER İYİYDİ

Konya, geçtiğimiz yıl kaldırılan kısıtlamalar sonrasındaki dönemde büyük sıkıntılar çeken şehirlerin başını çekmişti. İlk gelen kısıtlamaların ve sonrakilerin tamamını gören Konya’da geçtiğimiz yıl da vaka sayıları üst seviyelere çıkmış hatta hastane doluluk oranında listebaşı şehirler arasında adını yazdırmıştı.

O dönemi ağır hasarla atlatan Konya’da Türkiye’ye getirilen aşıya ilk günlerde yoğun ilgi olmuş ve şehir insanı yeni dönemi hasarsız atlatmanın çaresinin aşı olduğunu düşünmeye başlamıştı. Hal böyle olunca Türkiye’de en çok aşılanan şehirler arasında Konya ipi göğüslemişti.

Başlayan kısıtlamasız dönemde ise şehir dışına çıkan vatandaşların fazla olması da aşılamanın yavaşlamasında büyük rol oynadı.

Tatilini bitiren Konyalı şehre döner dönmez randevu alarak aşıya tekrar ilgi göstermeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 60 hedefinden uzaklaşan Konya’da yeni haftanın başı itibariyle hedef tutturuldu. Sıra aşılama sayısının artmasında.

konya-asi-haritasi.jpg

KONYA HEDEFİ TUTTURDU

Sağlık Bakanlığı’nın aşılamada yüzde 60 hedefini nihayet aşan Konya’da aşılama oranı yüzde 60 oldu. Turuncu renge bürünen Konya’nın yeni haftada sarı renk hedefi var.

Konya’da şu ana kadar toplam 1.798.867 aşı yapıldı. Sadece ilk dozu vurunanların sayısı 317.025. Her iki dozun uygulandığı kişi sayısı ise 672.871.

Konya’da en korkutan durum ise şu ana kadar şehrin yüzde 56’sının hiç aşı olmaması. Yetkililerin de yeni haftada kampanyaya destek vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler