Konya koronavirüs vakalarında ne durumda? Bakan Koca'nın son açıklamasında Konya detayı

Konya koronavirüs vakalarında ne durumda? Bakan Koca'nın son açıklamasında Konya detayı

Koronavirüs mücadelesinde 120 günden fazla bir zaman geride kalırken vaka sayılarında bir türlü istenen seviye yakalanamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle Konya’nın adını çok zikreder olmuştu. Bugün ise durum biraz farklı oldu.

Türkiye’de 10 Mart 2020 tarihinden bu yana yani 120 günden fazla bir zamandır süren koronavirüs salgını mücadelesinde pik noktası geride kaldı ancak vaka sayısındaki artış durmak bilmiyor. Bu sürede kayıplar da durmak bilmezken Bakan Fahrettin Koca’nın son açıklaması yüreklere su serpti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasında Konya’nın adını zikretmemesi geçtiğimiz haftalardan bu yana vakanın en çok görüldüğü illerin başını çeken Konya’nın yüreğine su serpti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştığı son koronavirüs tablosunda İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır’a kırık not verdi. Daha önce listede olan Konya ise Fahrettin Koca’nın gündeminde değildi.

Son tabloya göre 46 bin 492 test yapıldı. Bu testlerden bin 8 vaka tespit edildi. 13 Temmuz tarihinde vefat eden hasta sayısı 19 olurken 1 günde iyileşen sayısı da bin 156 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımını şu cümleyle yaptı: “En çok vaka görülen 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır. 5 ilin yoğun bakım sayılarında da artış var. Ortalama 1 hafta önceki verilere göre, vaka sayısında 1.000’in altına inmekte kararlıyız.”
ec0kytkxgaafjap.jpg

Etiketler :