Konya Kitap Günleri yoğun ilgi görüyor

Konya Kitap Günleri yoğun ilgi görüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ve önemli yazarların okuyucularıyla buluşmasıyla devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Konya Kitap Günleri'nin resmi açılışı törenle yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.'si düzenlen Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezinde kapılarını kitapseveler için açtı. 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ile büyük çaplı bir organizasyon olan Konya Kitap Günleri, bu yıl ünlü tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasına gerçekleştiriliyor. 'Tüm Zamanların Baharı: Kitap' sloganıyla başlayan ve 27 Ekim tarihine kadar okurların hizmetinde olacak olan Konya Kitap Günleri okurları, çeşitli oturumlar, bildiriler, imza ve söyleşiler, sergiler, atölyeler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi yüzlerce etkinliklerle bir araya getirecek.

Açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri’ne bu yıl çok yüksek katılımın olduğunu belirterek, gelecek yıllarda bu ilgi nedeniyle Kitap Günleri’nin çok daha gelişerek devam edeceğini söyledi. Konya’nın 5 üniversitesi, 150 bin üniversite öğrencisi, 450 bine yakın orta öğretim ve lise öğrencisiyle adeta bir gençlik şehri olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Bu manada bu etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kitap Günlerini bu yıl Fuat Sezgin’in anısına düzenliyoruz. Kendisini rahmetle ve şükranla anıyorum. Yeni nesle ışık saçan bir bilim insanıydı. Yine bugün rahmetli Aliya İzzetbegovic’in ölüm yıldönümü. Onu da rahmetle anıyorum ve ifade ettiği gibi ‘Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.’ Nuri Pakdil hocamız da vefa etti. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu programlar; Nuri Pakdilleri, Fuat Sezginleri, Aliya İzzetbegovic’leri anlamamıza ve yeni nesillere aktarmamıza vesile olur” dedi.

"KONYA, KİTAP MEDENİYETİNİN DE EN GÖZDE ŞEHRİDİR"

Anadolu’nun merkez şehri Konya’nın her devirde insan yetiştiren, dışardan gelen insanı da kendi birikimiyle dönüştüren kudretli bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Onlarca medeniyetin son bin yılında İslam irfanıyla süzüldüğü Konya, modern dünyanın temellerinin atıldığı yeni düşüncelerin de merkezidir. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasındaki etkileşimden çatışma değil, kendi tecrübe ve dinamikleriyle birlik, dirlik ve düzen çıkaran Konya, kitap medeniyetinin de en gözde şehridir. Öncelikle görevimiz bu şehrin insanına geleceğimizin sahibi çocuklarımıza kendi ülkesini, kendi coğrafyasını, kendi geleceğini kendi değerleriyle kendi tecrübesiyle kuracak güce sahip olduğunu hatırlatmaktır. Maziyle ati arasında kurmaya çalıştığımız köprünün bir ayağı olmasını umut ettiğim Konya Kitap Günleri’nde ülkemizin güzide yayın evleriyle seçkin yazarlarına Konya’mızın değerli yazarları, yayınevleri ve akademisyenleri eşlik edecek. Hep birlikte Türkiye, hep birlikte Konya olduğumuzun resmi geçidi olacağına inandığım Konya Kitap Günleri’nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün katılımcılara emeği geçen arkadaşlara ve kıymetli ziyaretçilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"ÇOK BÜYÜK BİR MEDENİYETİN EVLATLARIYIZ"

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, etkinliğe gösterilen yoğun ilgi karşısında çok mutlu olduğunu dile getirdi. Vali Toprak, “Konya’da tarihçilerimiz, öğrencilerimiz ilim, irfan, kitap, sanat, kültür, tiyatro deyince koşa koşa akın ediyorlar. Bugün de aynı manzarayla karşılaştık. Bir şaheser diyeceğimiz salonumuz tıka basa dolu. Bunların içinde de yüzde 80-90 oranında da kız kardeşlerimizin olması bize gurur veriyor. Çünkü evlatlarımızın iyi yetişmelerinde milli-manevi değerlere sahip olarak yetişmelerinde inanıyorum ki annelerin çok önemli bir rolü var. Onların bilinçli olması bize gelecek adına büyük umut veriyor. Biz millet ve devlet olarak kökleri binlerce yıl geriye uzanan İslam ile yoğrulup güçlenen adaletiyle, şefkatiyle, hizmetiyle, medeniyetiyle dünyaya örnek olmuş çok büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da Kitap Günleri’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Konya Kitap Günleri’nin açılışı; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, rektörler, ilçe belediye başkanları ve protokol tarafından gerçekleştirildi. Açılış programının ardından programa katılan yazarlar Erol Göka, Kemal Sayar, Beşir Ayvazoğlu, Uğur Derman ve Mehmet Doğan tarafından kitap üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

 





























ÜNLÜ İSİMLERİ AĞIRLIYOR

Konya Kitap Günleri, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ve önemli yazarların söyleşileriyle devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam eden Konya Kitap Günleri Konyalılar tarafından ilgiyle takip edilirken birbirinden önemli isimler de okuyucularıyla buluşuyor. Kitap Günlerine katılan Gazeteci-Yazar Turgay Güler, batılı güçlerin Türkiye’yi tarih sahnesinden silmek istediğini belirtti. Gezi olaylarında başlatılan ve devam eden süreçte Suriye’nin güneyinde bir terör devleti kurdurulmak istendiğini ifade eden Güler, “Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatını başlattığında Avrupa devletleri bize parmak sallamaya başladı. Bize bir Yavuz lazımdı. Bize bir Fatih lazımdı, bize bir Süleyman lazımdı. Allah Anadolu’nun dualarına bize bir Tayyip Erdoğan verdi. Eğer Erdoğan bu ülkenin başında olmasaydı bu ülke paramparça edilmişti. O yüzden nefret ediyorlar” dedi. Söyleşiye katılan Mehmet Çelik ise Türkiye’nin kurulduğu günden bugüne ilk defa son 5-6 yıldır bağımsızlık mücadelesi verdiğini ifade ederek, Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatıyla birlikte ABD’nin Ortadoğu’daki 52. eyaleti olmaktan kurtularak, bugün artık bağımsız bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

Konya Kitap Günleri’nin ilk gününde; Bahadır Yenişehirlioğlu, Abdurrahman Dilipak, Senai Demirci, Necla Tammy Kepler, Hüseyin Muşmal, Ahmet Güner Sayar, Melahat Ürkmez, Ali Erhan Kavaklı, Serdar Hüseyin Yıldırım ve Yusuf Samet Çakır söyleşiler gerçekleştirirken, yazarlar düzenlenen imza günlerinde okuyucularıyla buluştu. Kitap Günleri’nin ikinci gününde ise; Erol Göka, Kemal Sayar, Beşir Ayvazoğlu, Uğur Derman, Mehmet Doğan, Zuhal Ay, Adem Çaylak, Yelda Kırçuval, M. Lüfti Arslan-Murat Kaya, Ahmet Turgut, Mehmet Boyraz-Fatih Bayhan- Selma Argon, Ali Akpınar, Mehmet Azimli, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Ali Gültekin, Şermin Yaşar, Hayat Nur Artıran, Esin Çelebi Bayru, Tolga Akpınar ve Mahmut Topbaşlı, Cemalettin Karahan, Çetin Oranlı, Perihan Akçay, Metin Tenker, Mehmet Kırış, Mert Aslan, Cemil Paslı, Emel Kocaoğlu, Aysel Zeynep, Mustafa Koçak ve Murat Bulut okurlarıyla sohbet ederek kitaplarını imzaladılar. Ayrıca Konya Kitap Günleri kapsamında; Saffet Köse, Burhan İşleyen, Ekrem Demirli, Mehmet Akgül ve Necdet Subaşı da “Türkiye’de Dini Hayat ve Dindarlık Algısı” isimli bir söyleşi gerçekleştirerek okuyucularıyla bir araya geldiler. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yoğun katılımla devam eden Kitap Günleri’ni ziyaret ederek kitapseverlerle buluştular.

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ATÖLYE ETKİNLİKLERİ DÜZENLENİYOR

Konya Kitap Günleri bu sene farklı etkinliklere de sahne oluyor. Atölye çalışmalarının ilgi çektiği etkinlikte, yapılan el emeği göz nuru eserler Konyalıların beğenisine sunuluyor. Atölye çalışmalarında Ebru Sanatı, Name Dokuma, Kağıt Yapım, Canlıların Dünyası, Piksellerle Kitap Ayracı, Çocuklar için Yazarlık Atölyesi, Belh Tema Tohum Müzesi, Nişabur Kağıt Yapım-İmza Robotu Kitap Kapağındaki Mozaik gibi atölye çalışmaları da ilgiyle takip ediliyor. 250 yayınevi ve 450 yazarın katıldığı Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak.

 





























 

Etiketler :