Konya Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu'nda 2022 LGS sevinci!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5 Haziran'da uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. Konya Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu'nda büyük sevinç yaşandı

Konya Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu bu yıl da geleneği bozmadı. Geçen yıl 51 Fen Lisesi olmak üzere 200’ün üzerinde öğrencinin sınavla öğrenci alan okullara yerleştiği Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu 2022 LGS'den daha çok ümitli.

Konya Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu Aile Birliği Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu 1995 yılında eğitime başlamış bir devlet okuludur. Kurulduğu günden bu güne başarılarına yenilerini eklemektedir. Bu yıl, 650 öğrencisini 8. Sınıftan mezun etmiştir. Yıl boyunca akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle de okul dışı ortamlarda öğrencilerini eğitmeye devam etmiştir. 5. Sınıf öğrencileri ile Ankara, 6. Sınıf öğrencileri ile Çanakkale-Bursa ve Kapadokya, 7. Sınıf öğrencileri ile Kapadokya, 8. Sınıf öğrencileri ile Antalya’da buluna tarihi ve turistik mekanlar gezilmiştir. Öğrencilerimizle birlikte yıl boyunca Konya Bilim Merkezi, down Cafe, Kitap fuarları, resim ve sanat sergileri gezilmiştir. Okulumuzda bağımlılık farkındalığı, Görsel Sanatlar Sergisi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 4R Erasmus porje sergisi vb. pek çok etkinlik düzenlenmiştir. Yazar buluşmaları, Motivasyon Konuşmacıları, LGS taktikleri, soru çözme teknikleri, veli seminerleri, yazar-veli buluşmaları gibi öğrenci ve velilerimize yönelik çalışmalar düzenlenmiştir. Okulumuzda eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci sportif yarışmalara katılmış ve ilçe, İl, Türkiye ve uluslar arası çapta dereceler elde etmiştir. Öğrencilerimiz; TEKNOFEST başta olmak üzere, TÜBİTAK, uluslararası robot yarışmalarına katılmıştır.

En önemlisi ise, milli ve manevi değerlerimizin öğrencilerimize aktarılmasıdır. Öğrencilerimize yönelik her fırsatta değerlerimizle ilgili tecrübeler paylaşılmaktadır. Cami-mescit ziyaretleri, sabah namazı buluşmaları, Çanakkale gezisi, Mevlana konulu resim ve görsel sergisi, eğitim tarihi müze ziyaretleri, değerlerimizle ilgili okumalar, İstiklal Marşı Güzel okuma yarışmaları, SEDEP değerler eğitimi uygulamaları gibi öğrencilere yönelik pek çok etkinlik gerçekleştirilmektedir.

Halen yürütülen 4R, her Çocuk Değerlidir ve İl Milli Eğitim Akreditasyonu Erasmus Plus, Sedep, Değerler eğitimi vb, projeleri uygulanmaktadır. Erasmus projeleri ile her yıl pek çok öğretmen ve öğrencisini yurt dışına eğitim ve iş deneyimine götürmektedir. İspanya, İtalya, Portekiz, Finlandiya, İngiltere, Polonya, Romanya ve Almanya gibi önemli Avrupa ülkelerindeki eğitim kurumları ile tecrübe paylaşımı yapılmaktadır. E- twinning Avrupa Kalite Etiketi, e-Twinning Avrupa Okulu, MEB Bilişimle Üretim Proje Okulu, Okulum temiz, Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul vb. pek çok kalite etiketine sahiptir.

İdare ve öğretmen kadrosu yetkin ve tamdır. İdare, öğretmen, öğrenci ve Velileri ile birlikte başarıya kilitlenmiştir. Hayat bir tırmanıştır, sınav da; adım adım tırmanarak büyütmektir başarıyı.

Okun nereye düşeceğini onu geren bilir. LGS hazırlığında hedefimizi çok net belirledik ve süreci başarıya endeksledik. Bu yıl LGS sınavına öğrencilerimizi dolu dolu hazırladık. Sınav sonuçları bu gün açıklandı ve heyecanımız dorukta. Öncelikle bizlere destek veren İl Milli Eğitim müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğrencilerimizi hazırlayan idaremize, öğretmenlerimize ve bu süreçte bizlere destek olan okul aile birliğimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.

KAŞGARLIDA BAŞARI GELENEKTİR

Geçen yıl 51 Fen Lisesi olmak üzere 200’ün üzerinde öğrencimizi sınavla öğrenci alan okullara yerleştirdik. Bu yıl daha çok ümitliyiz.

Önceki yıl; 01,00-2,00 arasında Konya Merkezdeki Fen Liseleri öğrenci almıştır. Puan karşılığı; 500,00-437,00 aralığıdır.

Okulumuz, Geçen yıl 51 öğrencisini Fen lisesine yerleştirmiştir.

Puanla öğrenci alan okullara 1,00-9,00 dilim arasındaki öğrenciler yerleştiler. Diğer sınav puanıyla öğrenci alan diğer okullara ise 9,00-35,00 arasındaki öğrenciler yerleşmiştir.

01-1,00 arasında ; 11 öğrencimiz

1,00-2,00 arasında; 12 öğrencimiz

2,00-3,00 arasında; 14 öğrencimiz

3,00-4,00 arasında; 22 öğrencimiz

4,00-5,00 arasında; 18 öğrencimiz

5,00-6,00 arasında; 13 öğrencimiz

6,00-7,00 arasında; 7 öğrencimiz

7,00-8,00 arasında; 10 öğrencimiz

8,00-9,00 arasında; 12 öğrencimiz

9,00-10,00 arasında;17 öğrencimiz

10,00-20,00 arasında; 86 öğrencimiz

20,00-25,00 arasında; 34 öğrencimiz

25,00-30,00 arasında; 44 öğrencimiz

30,00-35,00 arasında; 39 öğrencimiz

Toplamda 339 Öğrencimiz sınavla ALAN OKULLARA yerleşecek durumdadır.

Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ailesi olarak; Başarılı olan öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.