Konya Kahveciler Çay Ocakları ve Büfeciler Odası desteklerden mutlu

Konya Kahveciler Çay Ocakları ve Büfeciler Odası desteklerden mutlu

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil, "Unutulduğumuzu, kaderimize terk edildiğimizi ciddi ciddi düşündüğümüz bir dönemde Devletimizin şefkatli kollarını geç de olsa bizlere açtığını görmekten ziyadesiyle mutlu olduk" dedi

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil, “Olağanüstü kulis faaliyetleri, ciddi görüşmeler neticesinde taleplerimizin bir kısmını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki çok yakın bir zamanda sayın Cumhurbaşkanımızdan yeni bir müjde vermesini bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı esnafa destek paketleri esnafı memnun etti. 

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil de bir açıklama yayımlayarak desteklerle ilgili görüş ve beklentilerini dile getirdi.

Mehmet Adil'in açıklaması şöyle:

Kabine Toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan;

"Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

1. Grup; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler internet kafeler, hamamlar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235.000’e ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5.000,00 ₺'k hibe ödemeleri yapacağız.

2. Grup ise; bakım onarım tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, Camcılar, Çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, Konfeksiyoncular, Tuhafiyeciler, züccaciyeciler, işletmecileri bu kuruma daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar pastaneler dondurmacı terziler berberler taksici minibüsü otobüsçüler ile pazarcılar da dahil toplamda 1.150.000’i aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3.000,00 ₺'lik hibe ödemesi yapacağız.” dedi.

Yeri geldiğinde en acımasız bir şekilde eleştiride bulunsak da, şimdiye kadar yapılan ve yapılacak olan destekler için de sayın Cumhurbaşkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür etmeyi vicdani ve insani bir görev olarak gördüğümü belirtmek istiyorum.

Ayrıca kapalı kaldığımız dönemde esnafımızın vergi, SGK, Bağkur primlerinin devletimizce karşılanması ve esnafımızın ödeme yükünün hafifletilmesi adına faizsiz 1 yıl ödemesiz en az 25.000 tl kredi verilmesi konusundaki çalışmalarımız da devam etmektedir.

Olağanüstü kulis faaliyetleri, ciddi görüşmeler neticesinde taleplerimizin bir kısmını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki çok yakın bir zamanda sayın Cumhurbaşkanımızdan yeni bir müjde vermesini bekliyoruz.

Unutulduğumuzu, kaderimize terk edildiğimizi ciddi ciddi düşündüğümüz bir dönemde Devletimizin şefkatli kollarını geçte olsa bizlere açtığını görmekten ziyadesiyle mutlu olduk.

Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım başta olmak üzere emeği geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta’ya, AK Parti Konya İl Başkanı Sayın Hasan Angı’ya, AK Parti Konya STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Bahçeci’ye, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan’a, KONESOB Başkanım Sayın Muharrem Karabacak’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.